Πολιτική

Αγροτικό: Τα μηνύματα της κυβέρνησης πριν από το ραντεβού της Τρίτης

Αγροτικό: Τα μηνύματα της κυβέρνησης πριν από το ραντεβού της Τρίτης

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI)

«Δεν είμαστε απέναντι, είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης", υπογραμμίζει ο υπουργός Λ. Αυγενάκης.

Ελάχιστα 24ωρα πριν από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, αγρότες από όλη τη χώρα απέκλεισαν δρόμους σε ένα συμβολικό μπλόκο.

Γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών απέκλεισαν με τρακτέρ την εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Στρυμονικού. Το thestival.gr αναφέρει ότι ο αποκλεισμός του δρόμου ήταν συμβολικός και διήρκεσε μόνο λίγα λεπτά. Οι Θεσσαλοί αγρότες, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της Λάρισας από την Παρασκευή, άρχισαν να αποχωρούν το μεσημέρι του Σαββάτου. Στη γέφυρα του Ρίου Αντιρρίου, γύρω στις 14:00, συγκεντρώθηκαν αγρότες από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία στο πλαίσιο της κινητοποίησής τους. Οι διαδηλωτές σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων και η κυκλοφορία των οχημάτων ήταν ελεύθερη. Μετά την κινητοποίηση και εν όψει της κρίσιμης συνάντησης της 15μελούς επιτροπής των αγροτών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την Τρίτη (13/2), οι κυβερνητικές αρχές προετοιμάζονται για την πραγματοποίηση ενός εποικοδομητικού διαλόγου, ώστε να διασφαλιστεί η ικανοποίηση των αγροτών και η μη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

«Δεν είμαστε απέναντι, είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και πασχίζουμε για το καλύτερο των ανθρώπων που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες», επανέλαβε το Σάββατο το μεσημέρι, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης κατά τη σύσκεψη που πραγματοποίησε με όλους τους εμπλεκόμενους του πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη, τονίζοντας ότι «οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες», τόσο για τις παρεμβάσεις στα βελτιωτικά έργα όσο και για την πρόθεση της κυβέρνησης να μειώσει το κόστος παραγωγής των αγροτών, επισημαίνοντας ότι «είμαστε εδώ να παλέψουμε για τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών, να διορθώσουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος και είμαστε εδώ με απόλυτη εμπιστοσύνη και στόχο, να κάνουμε τον αγροτικό τομέα της χώρας αλλά και της Κρήτης καλύτερο και πιο περήφανο».

«Εμείς εργαζόμαστε για να έχουμε μια παραγωγική συζήτηση την Τρίτη και στο υψηλότερο επίπεδο, ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο», ήταν το σήμα που εξέπεμψε εξ αρχής, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση.

«Το υπουργείο Οικονομικών δουλεύει προς μια κατεύθυνση που μπορεί να διευκολύνει περισσότερο αυτά τα οποία ζητούν οι αγρότες», υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του πρωθυπουργού για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Επιπροσθέτως, συμπλήρωσε, ότι δε θα κοπεί το ρεύμα σε κανένα αγρότη, ειδικά στις περιοχές που είχαν πληγεί από τις φυσικές καταστροφές, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει διάλογος με επιμονή και από τις δύο πλευρές, και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση, και τους αγρότες. Όλοι θέλουν να βρεθεί μια λύση, και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται παγκοσμίως και ευρωπαϊκά, (να βρεθεί) πώς θα ενισχύσουμε περισσότερο τον πρωτογενή τομέα».

Τα ονόματα των αγροτών που θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό

Την ίδια στιγμή, ο αγροτικός κόσμος έδωσε στην δημοσιότητα τα ονόματα της 15μελούς επιτροπής αγώνα, η οποία πρόκειται να διαβεί το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου την ερχόμενη Τρίτη.

Η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της  Τρίτης, συγκροτήθηκε στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης  χθες το μεσημέρι.

Πιο συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία αποτελείται από 15 μέλη που είναι τα εξής:

1. Σωκράτης Αλειφτήρας (εκπρόσωπος Τύπου της Αγροτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας) 2. Διαμαντής Διαμαντόπουλος (πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου) 3. Κωνσταντίνος Καναβίδης (Έβρος) 4. Σάββας Κεφαλάς (πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λιβαδειάς) 5. Νίκος Κούτρας (Φθιώτιδα) 6. Χρήστος Λυγδής (Φθιώτιδα) 7. Ρίζος Μαρούδας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας), 8. Γιάννης Παναγής (αντιπρόεδρος Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου) 9. Χρήστος Πάντζιος (Αλμυρός) 10. Ευάγγελος Παπαγιαννούλης (Κιλελέρ) 11. Γιάννης Σδράλης (Τρίκαλα) 12. Γιώργος Σιδηρόπουλος (Πέλλα) 13. Κώστας Τζέλλας (Καρδίτσα) 14. Χρήστος Τσιπέλης (Ορμύλια Χαλκιδικής) 15. Κώστας Χατζηπαραδείσης (Λαγκαδάς)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments