Ελλάδα

Το Αιγαίο και την Θράκη χτύπησε η κακοκαιρία – Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές

Το Αιγαίο και την Θράκη χτύπησε η κακοκαιρία – Δείτε φωτογραφίες από τις καταστροφές

Πηγή Φωτογραφίας: Ελαφριά χιονόπτωση στον Νέο Κόσμο. Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το Λιμεναρχείο έθεσε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία δελφίνια στον Αργοσαρωνικό.

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώνονται τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12/02 στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη καθώς και σε τμήματα του Ιονίου και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στο υπόλοιπο της Δευτέρας 12/02 τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι:

– Οι βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Θράκη, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

– Οι βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι τοπικά ισχυρές, ενώ τοπικά θα σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις.

– Τοπικές και πρόσκαιρες βροχές αναμένονται και σε τμήματα της Μακεδονίας και της Κρήτης.

– Λασποβροχές αναμένονται στα ανατολικά και νότια

– Οι ενισχυμένοι αρχικά νότιοι άνεμοι στο Ανατολικό Αιγαίο με εντάσεις έως 7 μποφόρ, οι οποίοι σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην παρακάτω ομάδα χαρτών παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός 3ώρου και η κεραυνική δραστηριότητα μεταξύ 11:00-14:00 και 17:00-20:00 της Δευτέρας 12/02.

Η εξέλιξη της κακοκαιρίας – Πού υπάρχουν προβλήματα

Λόγω των ισχυρών ανέμων, το Λιμεναρχείο έθεσε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου για τα πλοία δελφίνια στον Αργοσαρωνικό.

Τα δρομολόγια των ανοιχτών τύπου πλοία συνεχίζονται κανονικά σε Πειραιά και Λαύριο.

Η κακοκαιρία εξπρές επηρεάζει τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Στα πιο ανατολικά της χώρας θα υπάρξουν οι πιο σημαντικές αλλαγές στον καιρό, για το υπόλοιπο της Δευτέρας 12/2, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Πιο συγκεκριμένα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλώνονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Στο ανατολικό αιγαίο -από Λήμνο, μέχρι Ικαρία- έως το μεσημέρι θα πνέουν πολύ θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία, αν και θα σημειώσει μικρή πτώση, λόγω των θυελλωδών νοτιάδων θα είναι σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά. Ήδη το ξημέρωμα σε περιοχές των Χανίων το θερμόμετρο έδειχνε 18 βαθμούς Κελσίου!

Συγκεκριμένα οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και έριξαν κλαδιά και κορμούς δέντρων στο οδικό δίκτυο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Μαντουδίου, το οποίο σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπροστασίας & Διάσωσης Προκοπίου Ευβοίας μετέβησαν στη θέση Δερβένι ώστε να απομακρύνουν από το οδόστρωμα πεσμένα κλωνάρια και κορμούς πλατάνων.

Όσοι κινείστε στο οδικό δίκτυο από Προκόπι για Χαλκίδα παρακαλούμε να έχετε πολύ μεγάλη προσοχή στο οδόστρωμα.

Η κακοκαιρία πλήττει και το νησί της Λήμνου

Πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα λόγω πτώσεων δέντρων σε κολώνες της ΔΕΗ στο νησί, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Συγκεκριμένα, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων στην Ατσική, καθώς και στο γήπεδο της περιοχής, με αποτέλεσμα το πλάκωμα δύο αυτοκινήτων. Ο δρόμος Ατσικής – Μύρινας παραμένει ανοιχτός, ενώ στη γέφυρα του Αγίου Δημητρίου έπεσε δέντρο. Ο δρόμος από Δάφνη για Ατσική είναι πλημμυρισμένος. Αναγνώστες αναφέρουν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές, όπως στο αεροδρόμιο, την Ατσική, τη Μύρινα, τις εργατικές κατοικίες, την περιοχή του Τσας και τις Αμυγδαλιές, όπου κάηκαν μετασχηματιστές. Επιπλέον, η πλατεία ΚΤΕΛ της Μύρινας έχει πλημμυρίσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments