Πολιτική

Βουλή: Πέρασε με 176 “ναι” το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Βουλή: Πέρασε με 176 “ναι” το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις", Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι προωθούμενες διατάξεις εξασφάλισαν ευρύτατη στήριξη πέντε κοινοβουλευτικών ομάδων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας)

Με μεγάλη πλειοψηφία, 176 ψήφους υπέρ, εγκρίθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης, το νομοσχέδιο της Βουλής για τα ομόφυλα ζευγάρια και την ισότητα στο γάμο.

Οι προωθούμενες διατάξεις εξασφάλισαν ευρύτατη στήριξη πέντε κοινοβουλευτικών ομάδων (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας)

Ψήφισαν 254 βουλευτές. Ναι ψήφισαν 176 βουλευτές, όχι 76, παρών 2, ενώ 46 βουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία.

«Ζυγίζεται η δύναμη της δημοκρατίας μας να ενσωματώνει ισότιμα τον κάθε πολίτη» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής το πρωί ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η μεταρρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση κάνει τη ζωή ανθρώπων καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από τους πολλούς. Επίσης, τόνισε ότι ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί αποκλειστική υπόθεση της Εκκλησίας της θέσεις της οποίας η κυβέρνηση σέβεται.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός είπε ότι οι μελέτες των επιστημόνων απαντούν σε κάθε καλοπροαίρετη ένσταση γύρω από τα παιδιά. «Σήμερα έχουμε αναμφισβήτητα εμπειρικά δεδομένα τα οποία υπερβαίνουν τις υποκειμενικές μας πεποιθήσεις. Ευτυχισμένα παιδιά μπορούν να μεγαλώνουν και με γονείς του ίδιου φύλου», συμπλήρωσε σημειώνοντας πως αυτό κάνει τη διαφορά σε ένα σπίτι είναι η αγάπη και η στοργή», είπε.

«Και σήμερα υπάρχουν μονογονεϊκες, διαζευγμένες οικογένειες. Σήμερα το διαζύγιο δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα. Η λύση δεν βρίσκεται στην τυφλή άρνηση καταστάσεων και πραγματικότητας. Διαφορετικά το μόνο που θα κάναμε είναι να διαμορφώσουμε πολίτες διαφορετικών ταχυτήτων. Δεν ταιριάζει στη δημοκρατία και τον πολιτισμό μας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments