Διεθνή

Οι πρώτες δηλώσεις της συζύγου του Ναβάλνι μετά τον θανατό του: «Ο Πούτιν θα λογοδοτήσει» [vid]

Οι πρώτες δηλώσεις της συζύγου του Ναβάλνι μετά τον θανατό του: «Ο Πούτιν θα λογοδοτήσει» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Πρώην twitter (X} @ACF_int//Ησύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, μίλησε στη Σύνόδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, ώρες μετά τις ρωσικές αναφορές για το θάνατο του συζύγου της.

«Θέλω να καλέσω τη διεθνή κοινότητα και όλους τους ανθρώπους να ενωθούν και να νικήσουν αυτό το κακό», δήλωσε μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι

Η σύζυγος του Αλεξέι Ναβάλνι, Γιούλια Ναβάλναγια, μίλησε στη Σύνόδο του Μονάχου για την Ασφάλεια, ώρες μετά τις ρωσικές αναφορές για το θάνατο του συζύγου της.

Κάνοντας μια απρογραμμάτιστη εμφάνιση στην εκδήλωση, δήλωσε: «Δεν ξέρω αν πρέπει να πιστέψω ή όχι αυτά τα τρομερά νέα που λαμβάνουμε μόνο από πηγές της ρωσικής κυβέρνησης.

“Για πολλά χρόνια δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Πούτιν και την κυβέρνηση Πούτιν. Πάντα λένε ψέματα, σημείωσε η ίδια και πρόσθεσε: «Αλλά αν αυτό είναι αλήθεια, θέλω ο Πούτιν και όλοι γύρω του να γνωρίζουν ότι θα λογοδοτήσουν για όλα όσα έκαναν στη χώρα μας, στην οικογένειά μου. Και αυτή η μέρα θα έρθει πολύ σύντομα. ”

«Διερωτήθηκα εάν έπρεπε να μείνω εδώ μπροστά σας ή εάν έπρεπε να επιστρέψω κοντά στα παιδιά μου και αναρωτήθηκα τι θα έκανε ο Αλεξέι εάν βρισκόταν στη θέση μου και είμαι βέβαιη ότι θα παρέμενε εδώ, σε αυτό το βήμα», είπε η Ναβάλναγια στην αρχή της σύντομης δήλωσής της.

Παράλληλα, η Γιούλια Ναβάλναγια κάλεσε τη διεθνή κοινότητα και όλους τους ανθρώπους να ενωθούν και να «νικήσουν αυτό το κακό». «Θα ήθελα να απευθύνω μία έκκληση προς τη διεθνή κοινότητα, σε όλους τους λαούς του κόσμου, προκειμένου να συγκεντρωθούν και να πολεμήσουν αυτό το κακό, ενάντια σε αυτό το φρικτό καθεστώς που μαστίζει σήμερα τη Ρωσία και προκειμένου αυτό το καθεστώς και ο Βλαντίμιρ Πούτιν να θεωρηθούν προσωπικά υπεύθυνοι για όλες τις κτηνωδίες που διέπραξαν στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια», υπογράμμισε η ίδια.

Η ομιλία της χειροκροτήθηκε από το κοινό.

Στο Μόναχο, η Γιούλια Ναβάλναγια συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ο οποίος της εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και υποστήριξε πως η Ρωσία είναι «υπεύθυνη» για τον θάνατο του Ρώσου αντιφρονούντα.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λιουντμίλα Ναβάλναγια, δήλωσε πως δεν θέλει να «ακούσει συλλυπητήρια».

Με πληροφορίες από Sky news, ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments