Διεθνή

Ρωσία: Τον θάνατο του Ναβάλνι ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές

Ρωσία: Τον θάνατο του Ναβάλνι ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος που έγινε γνωστός πριν από 10 και πλέον χρόνια σατιρίζοντας την ελίτ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και διατυπώνοντας κατηγορίες για εκτεταμένη διαφθορά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φυλακή περίπου 60 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Τον θάνατο του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος που έγινε γνωστός πριν από 10 και πλέον χρόνια σατιρίζοντας την ελίτ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και διατυπώνοντας κατηγορίες για εκτεταμένη διαφθορά, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε φυλακή περίπου 60 χλμ βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί να παραμείνει στη φυλακή έως την ηλικία των 74 ετών για κατηγορίες που όπως έλεγε είναι κατασκευασμένες και είχαν στόχο να τον κρατήσουν μακριά από τα πολιτικά δρώμενα.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε στη σωφρονιστική αποικία αριθ. 3 στην αυτόνομη περιφέρεια Γιαμαλο-Νένετς, ανέφερε την Παρασκευή το περιφερειακό τμήμα της Ομοσπονδιακής Σωφρονιστικής Υπηρεσίας.

«Στις 16 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, στη σωφρονιστική αποικία αριθ. 3, ο κατάδικος Αλεξέι Ναβάλνι αισθάνθηκε αδιαθεσία μετά από έναν περίπατο, χάνοντας σχεδόν αμέσως τις αισθήσεις του. Άμεσα έφθασαν ιατρικοί υπάλληλοι από το ίδρυμα και κλήθηκε ιατρική ομάδα έκτακτης ανάγκης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πραγματοποιήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανάνηψης, αλλά δεν απέδωσαν θετικά αποτελέσματα. Οι γιατροί των επειγόντων περιστατικών επιβεβαίωσαν τον θάνατο του κατάδικου. Τα αίτια του θανάτου βρίσκονται υπό εξακρίβωση», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αλεξέι Ναβάλνι: Είχε μεταφερθεί σε φυλακή στην Αρκτική – «Είμαι σε καλή ψυχική κατάσταση, σαν τον Άγιο Βασίλη»

Το ταξίδι προς τον νέο τόπο κράτησής του, που διήρκησε 20 ημέρες, ήταν «αρκετά κουραστικό», είχε δηλώσει ο ίδιος.

«Αλλά είμαι σε καλή ψυχική κατάσταση, σαν τον Άγιο Βασίλη», πρόσθεσε ο Αλεξέι Ναβάλνι, αναφερόμενος στη «γενειάδα» του που είχε μεγαλώσει κατά τη διάρκεια του πολυήμερου ταξιδιού του και στα νέα χειμερινά του ρούχα, προσαρμοσμένα στις πολικές θερμοκρασίες.

Ο Ναβάλνι είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έφθασε στη νέα αποικία κρατουμένων το βράδυ του Σαββάτου, ύστερα από ένα ταξίδι «με τόσο περίεργο δρομολόγιο» που ο ίδιος πίστεψε ότι δεν θα ξαναβρισκόταν με τους δικούς του ανθρώπους πριν από τα μέσα Ιανουαρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments