Ελλάδα

Δύο μέρες χωρίς ταξί η Αθήνα – 48ωρη απεργία προκήρυξε ο ΣΑΤΑ

Δύο μέρες χωρίς ταξί η Αθήνα – 48ωρη απεργία προκήρυξε ο ΣΑΤΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Σε 48ωρη απεργία πρόκειται να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα οι οδηγοί των ταξί στην Αττική, προγραμματίζοντας παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Οι οδηγοί των ταξί προγραμματίζουν παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε 48ωρη απεργία πρόκειται να προχωρήσουν την επόμενη εβδομάδα οι οδηγοί των ταξί στην Αττική, προγραμματίζοντας παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής έχει ήδη προκηρύξει 48ωρη απεργία για τις 27 και 28 Φεβρουαρίου.

Επίσης, στις 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιήσει γενική συνέλευση.

Ο ΣΑΤΑ προγραμματίζει συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μεταφορών και καλεί τους οδηγούς ταξί από όλη την Ελλάδα «να συστρατευθούν μαζί μας».

Ποια τα αιτήματα του ΣΑΤΑ

«– Ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί. – Θέλουμε απάντηση από την Κυβέρνηση, γιατί αφήνει παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί, είτε Ε.Ι.Χ να μην πληρώνουν κανένα φόρο, να βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη. – Αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2). – Μόνιμη παραμονή του συντελεστή Φ.Π.Α στις υπηρεσίες ταξί στο 13%. – Άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026. Η πρόταση του ΣΑΤΑ είναι να μετατεθεί αυτή η υποχρέωση για το 2035. – Νομοθετική ρύθμιση για την ειδική άδεια και αναπροσαρμογή ποινολογίου.

Με την ρύθμιση αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται το κώλυμα χορήγησης ή ανανέωσης της ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, όταν από το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης για την απόδειξη της συνδρομής της περ.γ’ της παρ.2 του άρθρου 95 του ν.4070/2012 (Α82), προκύπτουν αδικήματα του άρθρου 100 του ν.4070/2012. – Σε ό,τι αφορά την αναπροσαρμογή των ποινών προτείνουμε: – Οι παραβάσεις όπως, άγρα πελατών, παραβίαση προτεραιότητας σε πιάτσα, υπερχρέωση πελατών, αλλαγές νομισμάτων, να μεταφερθούν στην κατηγορία των ποινών υψηλής αξιολόγησης με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και αφαίρεση ειδικής άδειας. – Επανεξέταση και ψηφιοποίηση των ειδικών αδειών. – Σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό. Αύξηση της ελάχιστης τιμής σύμβασης των Ε.Ι.Χ κατά 33%. – Ξεκάθαρος και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό. Αστική μεταφορά κάνουν μόνο τα ταξί. Με το ταξί ο επιβάτης κάνει αστική μεταφορά. Με το Ε.Ι.Χ αγοράζει χρόνο για την μετακίνησή του. Η μεταφορά από ένα σημείο Α προς ένα σημείο Β είναι έργο που ανήκει στο ταξί. Καμία ανοχή σε παρερμηνείες σαν αυτές που επιχείρησε ο πρώην υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος για να ευνοήσει τα ενοικιαζόμενα με οδηγό. – Άμεση εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών (Παπανάτσιου) για την είσπραξη του κομίστρου. – Απαλλαγή ή μείωση ΦΠΑ για την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου που ταξινομείται ως ΕΔΧ Ταξί. – Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. – Επιδοτήσεις για την αγορά όλων των τύπων αυτοκινήτων που ταξινομούνται ως ταξί ή αύξηση στο όριο ηλικίας χαρακτηρισμού μεταχειρισμένου αυτοκινήτου ως ΕΔΧ από τα πέντε (5) στα οχτώ (8) έτη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments