SPOTLIGHTS

Η Ενιαία Λίστα Χειρουργείου θα είναι σύντομα προσβάσιμη στους πολίτες [vid]

Η Ενιαία Λίστα Χειρουργείου θα είναι σύντομα προσβάσιμη στους πολίτες [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΥ/ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "HEALTH-IQ" (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Ο υπουργός Υγείας τόνισε σήμερα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στις 10:30 όπου θα αναλυθούν οι προϋποθέσεις και το πλαίσιο της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε ότι η Ενιαία Λίστα Χειρουργείου θα είναι η πρώτη μεγάλη μεταρρύθμιση που προωθεί από τη θέση του υπουργού Υγείας, επισημαίνοντας ότι σε δύο περίπου μήνες θα είναι προσβάσιμη στο κοινό μια πλατφόρμα όπου θα φαίνεται ο αριθμός των χειρουργείων και το πώς προχωράει η «ουρά» στις κλινικές, προκειμένου να υπάρχει διαφάνεια.

«Για πρώτη φορά έχουμε καταγράψει όλες τις αναμονές όλων των τακτικών χειρουργείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ονοματεπώνυμο και ΑΜΚΑ σε όλες τις κλινικές της Ελλάδας και τις έχουμε βάλει σε μια πλατφόρμα, που δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στο κοινό, ακόμα τη φτιάχνουμε. Ο τελικός μου σκοπός είναι να ανοίξουμε σε περίπου δύο μήνες την πλατφόρμα προς το κοινό χωρίς ονοματεπώνυμα και ΑΜΚΑ, μόνο με στατιστικά στοιχεία και να το παρουσιάσουμε σε επίπεδο κλινικής.

Έτσι θα βλέπει ο καθένας ποιοι μένουν πίσω συστηματικά και ποιοι προωθούνται. Εγώ δεν είμαι γιατρός για να κρίνω ποιο περιστατικό είναι πιο σοβαρό και έχει προτεραιότητα. Αλλά το να βλέπουμε όλοι ότι αυτό συμβαίνει εκ συστήματος και σταθερά, εγείρει λόγους για να πας να ελέγξεις το γιατί αυτό συμβαίνει σταθερά σε κάποια κλινική».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι σήμερα το πρωί θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στις 10:30 όπου θα αναλυθούν οι προϋποθέσεις και το πλαίσιο της λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων.

Αναφερόμενος στους διαφωνούντες με τα χειρουργεία επί πληρωμή λόγω ελλείψεων πρωτίστως σε προσωπικό, είπε ότι «οι ελλείψεις είναι υπαρκτές, αλλά όχι οριζόντιες. Κατά συνέπεια τα απογευματινά χειρουργεία θα ξεκινήσουν αρχικά τη λειτουργία τους εκεί όπου υπάρχει η δυνατότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments