Αθλητισμός

Ο Ντάνιελ Ποντένσε στραπάτσαρε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Ο Ντάνιελ Ποντένσε στραπάτσαρε τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα!

Πηγή Φωτογραφίας: [367370] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Η κόντρα με τον Καρβαλιάλ, το πρόβλημα με το σώμα του λόγω Γουλβς και η ομιλία του Μεντιλίμπαρ.

Σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, τα προβλήματα μεγαλώνουν. Γιγαντώνονται. Και κάποιες φορές φαντάζουν βουνά. Ειδικά εάν όσοι πρέπει να τα λύσουν δεν μπορούν να βρουν τρόπο. Ή δεν θέλουν. Ένα τέτοιο «πρόβλημα» ήταν για τον Κάρλος Καρβαλιάλ και σε ένα σημείο και τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ, η αξιοποίηση, διαχείριση και… προστασία του Ντάνιελ Ποντένσε.

Ο Πορτογάλος, από asset και παίκτης του επιπέδου «κάνω τη διαφορά», έγινε προσπάθεια να πειστούμε ότι… δεν κάνει. Ότι είναι έως και… πρόβλημα. Από το αμίμητο «δεν είναι απαραίτητη η απόκτηση του Ποντένσε» του Κορδόν (σ.σ. δεν ήθελε άλλον εξτρέμ), στο τέλος Αυγούστου, έως το σημείο να γίνεται προσπάθεια να αποδομηθεί ο Ντάνι από ανθρώπους που υποτίθεται ότι θα τον βοηθούσαν να βρει τα πατήματά του, συμπατριώτες του, φτάσαμε στο… σήμερα. Με τον Mighty Mouse του Ολυμπιακού να ισοπεδώνει τον ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα. Έχοντας αλλάξει πλήρως την εικόνα, τη διάθεση, το πείσμα του.

Ο Ποντένσε αγαπάει τον Ολυμπιακό. Και το έδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο όταν το καλοκαίρι επέλεξε τους Πειραιώτες από όλες τις άλλες ομάδες που τον ήθελαν, από μεγάλα πρωταθλήματα, με πιο πολλά λεφτά και μεγαλύτερη… ησυχία. Θέλει να μείνει στον Ολυμπιακό. Και κυρίως, θέλει να πετύχει στην ομάδα του Μεγάλου Λιμανιού. Και αυτή η επιθυμία να πετύχει η ομάδα και ο ίδιος να προσφέρει όσα περισσότερα μπορεί, τον κάνουν να είναι θυμωμένος όταν δεν τα καταφέρνει.

Έχει σημασία να αναφέρουμε κάτι εξόχως σημαντικό. Ο Ποντένσε υπέγραψε το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία με τη Γουλβς. Παρά ταύτα, επειδή είχε φρέσκα πόδια και του έγινε καλή διαχείριση από το τεχνικό επιτελείο και κυρίως τον Χρήστο Μουρίκη, δεν άργησε να μπει και να αρχίσει να βοηθάει, είτε με γκολ είτε με ασίστ είτε με τη συνολική παρουσία του.

Η «κοιλιά» ήταν δεδομένο ότι θα ερχόταν κάποια στιγμή. Όσα έκανε ήταν παρά φύσει. Δεν γίνεται ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει κάνει προετοιμασία και που το κορμί του έχει… κακοφτιαχτεί από την πρώην ομάδα του, να πηγαίνει μέχρι τέλους με τα φρένα σπασμένα. Όταν ο Καρβαλιάλ ανέλαβε τον Ολυμπιακό, ο Ποντένσε πίστεψε ότι βρήκε έναν άνθρωπο να τον καταλάβει και να τον βοηθήσει. Με χρόνο, με χώρο, με υπομονή. Αντίθετα, η σχέση του με τον συμπατριώτη του έγινε περίπλοκη και εκρηκτική. Οι διαφωνίες για όσα γίνονταν στο Ρέντη ήταν μεγάλες και έντονες. Με τον 28χρονο εξτρέμ να χάνει το μυαλό του και φυσικά τη θέση του στο αρχικό σχήμα. Με τον προπονητή, από υποστηρικτικός να γίνεται άκρως επικριτικός. Σε σημείο να κάνει… φωτογραφική ομιλία στα αποδυτήρια, κομμένη και ραμμένη για τον Ποντένσε.

Η άφιξη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό άλλαξε το κλίμα γενικά στην ομάδα. Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Ο Βάσκος τεχνικός την πρώτη ημέρα στο Ρέντη μίλησε με δύο ποδοσφαιριστές κατ’ ιδίαν: Με τον Φορτούνη και τον Ποντένσε. Το έκανε διότι γνώριζε το προφανές: Ότι αυτοί οι δύο είναι οι πιο πολιτικοί παίκτες του Ολυμπιακού και πιθανότατα του ελληνικού πρωταθλήματος. Και πως εάν είναι και οι δύο καλά, οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν αντίπαλο επιθετικά. Κάτι που αποδείχθηκε και κόντρα στη Φερεντσβάρος, αλλά και στην Τούμπα. Όπου ο Πορτογάλος ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ με το πληθωρικό παιχνίδι του, σκοράροντας ένα γκολ και φτιάχνοντας τα άλλα τρία. Έφτασε τα 7 γκολ και τις 3 ασίστ στο πρωτάθλημα, τα 10 γκολ και 4 ασίστ συνολικά. Σε μόλις 1599 λεπτά. Ήτοι, 1 γκολ/ασίστ ανά 114 λεπτά!

Κάτι τελευταίο. Παραπάνω αναφέρθηκα στην κακομεταχείριση του σώματος του Ποντένσε από τη Γουλβς. Τι συνέβη; Στο διάστημα της παρουσίας του στην Πρέμιερ Λιγκ ο Πορτογάλος εξτρέμ άλλαξε. Για να γίνει πιο ανθεκτικός έβαλε πολλά κιλά μυϊκής μάζας στο σώμα του. Αλλά οι Άγγλοι πέτυχαν το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που ήθελαν. Ναι μεν ο Ντάνι έγινε πιο δυνατός, αλλά παράλληλα βάρυνε, έχασε έκρηξη και έγινε πιο δυσκίνητος. Κάτι καταστροφικό για έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά, τόσο μικροκαμωμένο, με τρομερή αλλαγή φοράς.

Στον Ολυμπιακό κατάλαβαν γρήγορα το πρόβλημα που υπήρχε και σε συνεργασία με τον ίδιο τον παίκτη, επέλεξαν να το αλλάξουν. Τα βάρη κόπηκαν σχεδόν στον σκληρό βαθμό από το πρόγραμμα στο Ρέντη. Η διατροφή του άλλαξε με τη βοήθεια/παρακολούθηση του Ερνάνι και ο υπερβολικός όγκος άρχισε να μειώνεται. Με αποτέλεσμα ο Ποντένσε να γίνει ξανά πιο γρήγορος και εκρηκτικός. Χωρίς ακόμη να είναι στο 100%. Αλλά πλέον είναι καλά. Όχι μόνον αγωνιστικά, αλλά και ψυχολογικά. Και αυτό φαίνεται.

Πηγή: to10.gr//ΝΙΚΟΣ ΚΩΤΣΗΣ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments