Ελλάδα

Αγρότες: Αμετακίνητοι στις διεκδικήσεις τους – Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο

Αγρότες: Αμετακίνητοι στις διεκδικήσεις τους – Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (EUROKINISSI)

Πάνω από 8.000 αγρότες διαδηλώνουν στην "καρδιά" της πρωτεύουσας.

Με σημαίες, κόρνες, πανό και τον κόσμο να χειροκροτά στο πέρασμά τους, οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ τους, στο κέντρο της Αθήνας. Συνάδελφοί τους, που ήρθαν στην πρωτεύουσα με δεκάδες λεωφορεία, αγροτικά αυτοκίνητα και πλοία ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στο μεγάλο συλλαλητήριο, στις 18:30.

Στο πλευρό των αγροτών θα σταθούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί καθώς, την ίδια ώρα με το αγροτικό συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί και πανεκπαιδευτικό.

«Αγώνας για να μείνουμε στη γη μας» είναι το κεντρικό  σύνθημα των συγκεντρωμένων αγροτών στο Σύνταγμα. Πέρα από τους αγρότες που λαμβάνουν μέρος, πολλοί είναι και οι πολίτες που τους στηρίζουν με την παρουσία τους. Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλές είναι και οι αγρότισσες που βρίσκονται στο τιμόνι των τρακτέρ, διεκδικώντας τα αιτήματά τους.

Σε πάνω από 200 υπολογίζονται τα τρακτέρ που βρίσκονται στο Σύνταγμα για το αγροτικό συλλαλητήριο, αριθμός μεγαλύτερος απ’ τον αναμενόμενο.

Συνολικά τα τρακτέρ και τα αγροτικά οχήματα που έφτασαν στην Αθήνα ξεπερνούν τα 200 και οι εκτιμήσεις της αστυνομίας κάνουν λόγο για 6.000 διαδηλωτές το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα βρίσκεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο Σύνταγμα λίγο πριν τις 18:00 και συνομίλησε με αγρότες που βρίσκονται στο σημείο ενώ μπήκε και κάθισε μέσα σε τρακτέρ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους αγρότες ενώ πολύς κόσμος ήθελε ήθελε να φωτογραφηθεί μαζί του.

«Οι καταναλωτές αγκομαχούν να επιβιώσουν. Υπάρχει καρτέλ στη μέση. Οι μεσάζοντες. Τα ολιγοπώλια. Να επέμβει το κράτος άμεσα. Να καταργηθεί ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο μόνιμα. Να υπάρχει πλαφόν στο αγροτικό ρεύμα. Και ρύθμιση χρεών».

Πριν την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της ΠΓ βρέθηκαν στο Σύνταγμα, στο πλευρό των αγροτών.

Επιπλέον, στο συλλαλητήριο βρίσκεται και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καθώς και η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Επισημαίνεται ότι, μέχρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, δεν έχουν σημειωθεί έκτροπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments