Nέα της αγοράς

Lufthansa: Νέα απεργία την Τρίτη – Επηρεάζονται περισσότεροι από 100.000 επιβάτες

Lufthansa: Νέα απεργία την Τρίτη – Επηρεάζονται περισσότεροι από 100.000 επιβάτες

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Free photo place flying in sunset sky

Περισσότεροι από 100.000 επιβάτες αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία εργαζομένων της Lufthansa

Περισσότεροι από 100.000 επιβάτες αναμένεται να επηρεαστούν από την απεργία εργαζομένων της Lufthansa στα γερμανικά αεροδρόμια, αρχής γενομένης από τα ξημερώματα της Τρίτης (20/2) και με διάρκεια έως το πρωί της Τετάρτης (γύρω στις 7:00).

Η απεργία πραγματοποιείται λίγο διάστημα από την προηγούμενη, αυτή τη φορά, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο Verdi, κατεβαίνει σε προειδοποιητική απεργία το προσωπικό εδάφους στα διεθνή αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, του Ντίσελντορφ, του Βερολίνου, του Αμβούργου, της Στουτγκάρδης και της Βόννης-Κολωνίας. Εκτός από τους εργαζόμενους στην  Lufthansa, αυτή τη φορά απεργούν και οι εργαζόμενοι στη θυγατρική εταιρεία Discover, όπως αναφέρει η DW.

Με τη νέα απεργιακή κινητοποίηση αναμένονται προβλήματα και καθυστερήσεις ενδεχομένως και σε άλλα αεροδρόμια και εταιρείες. Ήδη, για τις επόμενες ημέρες, η Lufthansa επεξεργάζεται ένα τροποποιημένο πρόγραμμα πτήσεων έκτακτης ανάγκης. 

Όπως αναφέρει το DW, το συνδικάτου Verdi, το οποίο εκπροσωπεί περίπου 25.000 εργαζομένους του κλάδου, ζητά μισθολογικές αυξήσεις γύρω στο 12,5% και αύξηση 500 ευρώ στο μηνιαίο μισθό. Ζητά επίσης ένα επίδομα πληθωρισμού ύψους 3.000 ευρώ μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Διαπραγματεύσεις την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται οι επόμενες διαβουλεύσεις ανάμεσα στην εργοδοσία και τους εργαζόμενους. Η προσφορά που έχει ήδη υποβάλει η Lufthansa προβλέπει μισθολογικές αυξήσεις κατά 10% για δώδεκα μήνες, καθώς και σύντομα καταβολή αφορολόγητου επιδόματος πληθωρισμού 3.000. Πάντως, μέσα στους τελευταίους 18 μήνες, όπως αναφέρει η πλευρά της εργοδοσίας, οι μισθοί του προσωπικού εδάφους έχουν τύχει αύξησης κατά μέρο όρο 11,5%.

Επικαλούμενη την ιστοσελίδα tageschau.de, η DW αναφέρει ότι ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού του γερμανικού αερομεταφορέα Μίχαελ Νίγκελμαν θεωρεί για άλλη μια φορά την απεργία «δυσανάλογη επιβάρυνση» για τους επιβάτες αλλά και τους ίδιους τους εργαζομένους.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων από το συνδικάτο Verdi, Μάρβιν Ρεσίνσκι, αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι ως προσωπικό εδάφους έχουν φτάσει στα όριά τους από τις μισθολογικές πιέσεις που δέχονται. Δηλώνει, πάντως, πως ούτε το συνδικάτο επιδιώκει κλιμάκωση αλλά «γρήγορα αποτελέσματα για τους εργαζομένους και τους επιβάτες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments