Οδηγός

Στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση του επιδόματος γέννησης – Τι προβλέπεται

Στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση του επιδόματος γέννησης – Τι προβλέπεται

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay,Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την αύξηση του επιδόματος γέννησης που προβλέπει την αύξηση των ποσών που χορηγούνται στις νέες μητέρες μέχρι και 1.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι σε όσες απέκτησαν παιδί μέσα στο 2023 και υπέβαλλαν αίτηση προκειμένου να λάβουν το εν λόγω επίδομα, τα χρήματα αυτά θα δοθούν αναδρομικά μέχρι τον Απρίλιο.

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την αύξηση του επιδόματος γέννησης

Στη Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την αύξηση του επιδόματος γέννησης που προβλέπει την αύξηση των ποσών που χορηγούνται στις νέες μητέρες μέχρι και 1.500 ευρώ. Σημειώνεται ότι σε όσες απέκτησαν παιδί μέσα στο 2023 και υπέβαλλαν αίτηση προκειμένου να λάβουν το εν λόγω επίδομα, τα χρήματα αυτά θα δοθούν αναδρομικά μέχρι τον Απρίλιο.

Τα αναδρομικά ποσά για το επίδομα γέννας αρχίζουν από 400 και φτάνουν έως και 1.500 ευρώ και αφορούν στις μητέρες, οι οποίες απέκτησαν παιδί από την 1η Ιανουαρίου του 2023. Εφόσον βεβαίως στο μαιευτήριο, μαζί με τη ληξιαρχική πράξη γέννησης, οι γονείς υπέβαλλαν αίτηση για τη χορήγησή του.

Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή

Στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που φέρει τον τίτλο «Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές και άλλες διατάξεις» ενσωματώθηκαν τα παρακάτω άρθρα για το επίδομα γέννας:

Άρθρο 29: Με την προτεινόμενη ρύθμιση αυξάνεται το χορηγούμενο από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης επίδομα γέννησης. Το νέο, αυξημένο ποσό διαβαθμίζεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων της κάθε οικογένειας όπως αυτός διαμορφώνεται μετά τη γέννηση του τέκνου, με στόχο την ενθάρρυνση και τη στήριξη των οικογενειών. Πιο συγκεκριμένα, θεσπίζεται αύξηση της τάξεως των τετρακοσίων (400) ευρώ για δικαιούχους χωρίς εξαρτώμενα τέκνα πριν από τη γέννηση, κλιμακούμενη για κάθε επόμενο τέκνο και φθάνοντας το επιπλέον ποσό των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για δικαιούχους με τρία (3) ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα πριν τη γέννηση.

Άρθρο 30: Προβλέπεται η αναδιαμόρφωση του ποσού των δόσεων του επιδόματος γέννησης, ώστε να εναρμονίζονται με την αύξηση του επιδόματος γέννησης.

Άρθρο 31: Με την προτεινόμενη ρύθμιση, προβλέπεται η αναδρομική εφαρμογή του αυξημένου νέου επιδόματος γέννησης από 1η.1.2023 μέχρι την έναρξη ισχύος της νέας ρύθμισης.

Άρθρο 32: Προβλέπεται η δυνατότητα αναπροσαρμογής του ύψους του επιδόματος με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία για την αναγκαία προσαρμογή του μέτρου σε τυχόν νέα δεδομένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments