Πολιτική

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 21,6 μονάδες μπροστά από τον δεύτερο η Νέα Δημοκρατία

Δημοσκόπηση Metron Analysis: 21,6 μονάδες μπροστά από τον δεύτερο η Νέα Δημοκρατία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Δημοσκόπηση Metron Analysis: 21,6 μονάδες μπροστά από τον δεύτερο η Νέα Δημοκρατία

Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες

Προβάδισμα 21,6 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία με 36,5% έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ με 14,9% ενόψει των ευρωεκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,3% στην εκτίμηση ψήφου, το ΚΚΕ με 8,7% και η Ελληνική Λύση με 8%.

Όσον αφορά στην επιστολική ψήφο, δεν φαίνεται να αποτελεί ελκυστική επιλογή, καθώς μόλις ένας στους δέκα δήλωσε ότι θα την επιλέξει.

Ως προς τα προβλήματα της χώρας, οι πολίτες εξακολουθούν να αναφέρουν την ακρίβεια και την οικονομία, δείχνοντας πως η «κρίση κόστους ζωής» παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών.

Ως προς το θέμα της αλληλεγγύης προς τους αγρότες, είναι εντυπωσιακά τα ποσοστά υποστήριξης των αιτημάτων των αγροτών, που φτάνουν το 82%, ενώ η μεγάλη πλειοψηφία (62%) αντιμετωπίζουν θετικά και τις μορφές των κινητοποιήσεων.

Ως προς το θέμα των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, αποτυπώνεται η ίδια τάση που είχε καταγραφεί και στη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου. Εξακολουθεί να αποτυπώνεται αρκετά ισχυρή αποδοχή του γάμου (60%), και ταυτόχρονα ισχυρή διαφωνία με την τεκνοθεσία, αν και με μια μικρή υποχώρηση στο 66% από 69% που ήταν τον Ιανουαρίου.

Τέλος, ως προς το ζήτημα των ιδιωτικών πανεπιστημίων, η κοινή γνώμη παραμένει διχασμένη. Το 51% δηλώνει υπέρ της ίδρυσης παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων και το 45% κατά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments