Διεθνή

«Πεδίο μάχης» οι Βρυξέλλες: Τρακτέρ στο κέντρο, συγκρούσεις αγροτών-αστυνομίας

«Πεδίο μάχης» οι Βρυξέλλες: Τρακτέρ στο κέντρο, συγκρούσεις αγροτών-αστυνομίας

Πηγή Φωτογραφίας: isra.gr, Οι αγρότες οργισμένοι με τη «γραφειοκρατία και τον ανταγωνισμό από τις φθηνές εισαγωγές χωρών εκτός ΕΕ», οδήγησαν τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες σε μια νέα επίδειξη δύναμης, εν μέσω της συνεδρίασης των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Αγρότες συνεχίζουν μάλιστα να καταφθάνουν στις Βρυξέλλες.

Άχυρα, ελαστικά, κοπριά, τρακτέρ και κιγκλιδώματα περικύκλωσαν το κέντρο των Βρυξελλών στην έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, με οργισμένους αγρότες να έρχονται σε σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι αγρότες οργισμένοι με τη «γραφειοκρατία και τον ανταγωνισμό από τις φθηνές εισαγωγές χωρών εκτός ΕΕ», οδήγησαν τα τρακτέρ τους στις Βρυξέλλες σε μια νέα επίδειξη δύναμης, εν μέσω της συνεδρίασης των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ. Αγρότες συνεχίζουν μάλιστα να καταφθάνουν στις Βρυξέλλες.

Πάνοπλοι Αστυνομικοί περιπολούν κοντά σε οδοφράγματα που στήθηκαν στα κύρια σημεία εισόδου στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Γεωργίας του μπλοκ των 27 χωρών. Δεκάδες τρακτέρ, στολισμένα με σημαίες και πανό, έχουν παραταχθεί σε ουρές, εμποδίζοντας την κυκλοφορία στην πόλη.

Οι αγρότες έχουν φτάσει μια ανάσα από το κτίριο της Κομισιόν. Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς οι δυνάμεις της αστυνομίας είναι παρατεταγμένες στον δρόμο προκειμένου να μην προχωρήσουν οι αγρότες προς τα κτίρια της ΕΕ.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες παραμένουν με 900 τρακτέρ στο κέντρο της πόλης, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία.

Οι αγρότες πέταξαν ένα ρυμουλκούμενο φορτίο ελαστικών μερικές εκατοντάδες μέτρα από το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η αστυνομία έφερε κανόνια νερού πριν οι σωροί από λάστιχα πάρουν φωτιά.

Άχυρα και κοπριά πετάχτηκαν προς τα οδοφράγματα ενώ οργισμένοι διαδηλωτές πέταξαν γυάλινα μπουκάλια, λεμόνια και πορτοκάλια στις αστυνομικές δυνάμεις και αυγά σε κτίρια της ΕΕ.

Μερικά τρακτέρ άνοιξαν βίαια το δρόμο τους μέσα από ένα φράγμα, οδηγώντας αστυνομικούς σε φυγή.

Οι διαμαρτυρίες είναι οι τελευταίες σε μια σειρά από συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις αγροτών σε όλη την Ευρώπη, μεταδίδει η Le Monde.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments