Ελλάδα

Απεργία [28/2] Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς – Τι ισχύει για τα σχολεία

Απεργία [28/2] Πώς θα κινηθούν την Τετάρτη τα Μέσα Μεταφοράς – Τι ισχύει για τα σχολεία

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με αναφορά τόσο στον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη όσο και στα αιτήματα για πραγματικές αυξήσεις και επαναφορά των δώρων στο δημόσιο.

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Τετάρτη, καθώς η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία με αναφορά τόσο στον ένα χρόνο από το δυστύχημα στα Τέμπη όσο και στα αιτήματα για πραγματικές αυξήσεις και επαναφορά των δώρων στο δημόσιο.

Συνεχίζεται και αύριο η κινητοποίηση των ταξί, οι οποίοι βρίσκονται σε 48ωρη απεργία και μιλούν για κλιμάκωση. Λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν κηρύξει στάση εργασίας, ενώ τα μέσα σταθερής τροχιάς συμμετέχουν στην 24ώρη απεργία.

«Ρολά» σε Τρένο, Προστιακό, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ παίρνουν μέρος οι εργαζόμενοι των μέσων σταθερής τροχιάς. Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Ρολά» και σε Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό όπου 7 σωματεία ανακοίνωσαν πως θα πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Μέχρι τις 06:00 της Πέμπτης η απεργία στα ταξί

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα και η απεργία στα ταξί με απόφαση του ΣΑΤΑ. Η απεργία θα λήξει στις 06:00 το πρωί της Πέμπτης. Την Τρίτη, οι οδηγοί πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Καθηλωμένα τα αεροπλάνα – Ανακοινώσεις από Aegean και Olympic Air

Καμία πτήση δεν θα εκτελεστεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια καθώς στην απεργία συμμετέχουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Η AEGEAN και η Olympic Air εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ενημερώνουν το επιβατικό κοινό που διαθέτει εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, πως μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου.

Δεμένα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Δεμένα τα πλοία και στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τεσσάρων ναυτεργατικών σωματείων.

Στάση εργασίας οι δημοσιογράφοι

Η ΕΣΗΕΑ συμμετέχει με 4ωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Στη συμπλήρωση ενός χρόνου από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με τους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους να ζητούν δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων, ενώ η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια απομυζούν το εισόδημα εργαζομένων και συνταξιούχων, τα δημόσια νοσοκομεία καταρρέουν και η ζωή των πολιτών χειροτερεύει, οι δημοσιογράφοι της χώρας διεκδικούμε:

Ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης και τιμωρία των υπευθύνων

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με πραγματικές μισθολογικές αυξήσεις

Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας

Τέλος στην αισχροκέρδεια και την ακρίβεια

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν προαναγγείλει συγκεντρώσεις για το πρωί της Τετάρτης στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Προπύλαια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments