Πολιτική

Μη κρατικά ΑΕΙ: Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης – Πότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο

Μη κρατικά ΑΕΙ: Έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης αντιπολίτευσης – Πότε ψηφίζεται το νομοσχέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού "Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου - Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων", Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετωπική είναι η σύγκρουση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση με την έναρξη, στη Βουλή

Μετωπική είναι η σύγκρουση της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση με την έναρξη, στη Βουλή, της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, με την κυβέρνηση να κάνει λόγο για μια εμβληματική μεταρρύθμιση, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους. Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί στις 8 Μαρτίου.

«Πάμε να αποκτήσουμε ως αντιπολίτευση έναν πράσινο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μιλάμε μόνο για μη κρατικά πανεπιστήμια. Μιλάμε και για τα δημόσια πανεπιστήμια. Έχουμε την ίδια ρητορική, την ίδια επιχειρηματολογία – κενή περιεχομένου και το ίδιο ύφος, το ύφος μηδενισμού και απαξίωσης. Μέσα σε λίγα λεπτά ο κύριος Κασελάκης συμπύκνωσε όλη αυτή την υποκρισία ενός συγκεκριμένου χώρου» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την κατηγορηματική αντίθεσή του για το νομοσχέδιο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο ΕΡΤNews, λέγοντας:

«Το μη κερδοσκοπικό στην Ελλάδα μπορεί να γίνει πολύ ύπουλα κερδοσκοπικό ας είμαστε ειλικρινείς (…) Σκοπός των ιδιωτικών πανεπιστημίων όπου θα υπάρχουν φοιτητές δύο ταχυτήτων με άλλα μόρια στα ιδιωτικά και με άλλα στα δημόσια, είναι πολύ απλά για να φέρουμε δήθεν franchisε, όπως λέει το νομοσχέδιο».

Για διευθέτηση συμφερόντων κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του:

«Τι να περιμένουμε από την παρέα του Μεγάρου Μαξίμου, που μοναδικός γνώμονας των επιλογών της είναι οι μπίζνες, όπως αποδείχτηκε με την golden visa, την ενεργειακή μετάβαση, την υγεία και την παιδεία; Ας εξηγήσουν στον ελληνικό λαό πως είναι δυνατόν ένα κερδοσκοπικό fund κι ένα κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του εξωτερικού να ιδρύσουν μη κερδοσκοπικό παράρτημα στην Ελλάδα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments