Αθλητισμός

F1 GP Μπαχρέιν: Σαν να μην πέρασε μια μέρα κέρδισε ο Verstappen

F1 GP Μπαχρέιν: Σαν να μην πέρασε μια μέρα κέρδισε ο Verstappen

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Automobile racing in sports competition

Ο Max Verstappen ξεκίνησε νικηφόρα την υπεράσπιση του τίτλου του 2023 κατακτώντας την νίκη στο Grand Prix του Μπαχρέιν με την ίδια άνεση που είχε και πέρσι.

Την 55η νίκη της καριέρας του σημείωσε ο τρις πρωταθλητής της Formula 1Max Verstappen, ο οποίος οδήγησε με περίσσεια άνεση στην κορυφή του Grand Prix στο Μπαχρέιν, από την εκκίνηση μέχρι την καρό σημαία του τερματισμού.

Αντιστοίχως η Red Bull στο ίδιο μοτίβο του 2023, ξεκίνησε τη φετινή σεζόν με το 1-2 το οποίο συμπλήρωσε ο Sergio Perez με τον Carlos Sainz να φέρνει την Ferrari στο βάθρο.

Τον ακολούθησε ο Charles Leclerc που έσωσε την βραδιά του λίγους γύρους πριν το τέλος όταν προσπέρασε τον George Russell με την Mercedes και είχε τελικά την ταχύτητα να μείνει μπροστά της.

Ο Lando Norris και ο Oscar Piastri κράτησαν ανάμεσά τους τον Lewis Hamilton στην έβδομη θέση και την δεκάδα συμπλήρωσαν οι δύο Aston Martin με τον Fernando Alonso και τον Lance Stroll.

Δεν συνέβησαν και πολλά…

Το εναρκτήριο Grand Prix του 2024 δεν ήταν το πιο συναρπαστικό που έχεις δει και αν δεν το παρακολούθησες δεν έχασες και τίποτα. Στην ουσία το μονο που έχασε κάποιος είναι να διαπιστώσει πόσο έχουν αλλάξει οι ισορροπίες σε σχέση με πέρσι. Η Ferrari έδειξε την βελτίωσή της, κυρίως χάρη στην εμφάνιση του Sainz που κέρδισε και την αναγνώριση του κοινού ως ο οδηγός της ημέρας.

Την ίδια εικόνα έδειξε και ο Leclerc στο τελευταίο στιντ ελαστικών, για το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως η Ferrari κατάφερνε να κινηθεί με την σκληρή γόμα στους ρθυμούς που κινούταν η Red Bull με την πιο μαλακή διαθέσιμη. Πράγμα που αν μη τι άλλο είναι καλό για την Scuderia.

Μικρές διαφορές

Πέραν αυτού ενισχύθηκε κάπως η εικόνα που πήραμε από τις κατατακτήριες δοκιμές για τις συνολικά μικρότερες διαφορές μεταξύ Ferrari, Mercedes, McLaren και Aston Martin αλλά αυτό θα είναι κάτι που θα κυμαίνεται από πίστα σε πίστα λόγω των δεδομένων που έχει κάθε ομάδα.

Στο Μπαχρέιν για παράδειγμα που πέρσι είχε λάμψει ουσιαστικά ο Alonso, φέτος η απόδοσή της Aston δεν ήταν ίδια και η McLaren ήταν πολύ καλύτερη από ό,τι είχε δείξει το 2023.

Ο αγώνας ήταν κάτι σαν κούρσα πολλών ταχυτήτων, καθώς ο Verstappen ήταν ούτως ή άλλως σε έναν αγώνα μόνος του, απέχοντας χαοτικά ακόμη και από τον Perez. Εκείνος με τη σειρά του δεν μπορούσε να ξεφύγει εύκολα από τον Sainz και την ίδια στιγμή ο Russell με την Mercedes έδειξε πως αν δεν έκανε αυτό το λάθος μερικους γύρους πριν το τέλος, μπορεί και να μην έχανε καν την τέταρτη θέση.

Ο Russell βεβαίως είχε πρόβλημα νωρίς με τον κινητήρα και αναγκάστηκε να αλλάξει το ρυθμό του αρκετές φορές μέσα στον αγώνα. Το ίδιο έκανε και ο Hamilton χωρίς όμως να μπορεί να είναι σε κανένα σημείο στο ρυθμό που θα έφερνε την Mercedes πολύ ψηλότερα. Η Mercedes πάντως δεν έπεισε πως είναι η τρίτη ομάδα στο grid πίσω από την Red Bull και την Ferrari.

Πιο πίσω η απόδοση του Zhou με την Stake F1 Sauber ηταν αρκετά εντυπωσιακή, όσο ήταν δηλαδή και η απόδοση της Haas στις κατατακτήριες της Παρασκευής. Αυτή δεν συνεχίστηκε καθώς μια επαφή του Stroll με τον Nico Hulkenberg έριξε πολύ χαμηλά τον Hulk εξ αρχής και όλα μετά ήταν δύσκολα. Την ταχύτητα των Haas που και φέτος μοιάζει συγκοινωνούν δοχείο με την Ferrari την απέδειξε ωστόσο ο Magnussen με την 12η θέση πίσω από τον Zhou.

Τίποτα καλύτερο δεν απέδειξε δυστυχώς για τους Γάλλους και τους φίλους τους, η Alpine που δεν ήταν τελευταία λόγω του εκνευριστικά αργού πιτ στοπ του Bottas που κράτησε 52 δευτερόλεπτα και της παρουσίας του Logan Sargeant με την Williams που είχε πολύ κακή μέρα.

Πηγή: topgeargreece.gr//Στάθης Πετρόπουλος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments