Πολιτική

Ντόμινο αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα

Ντόμινο αντιδράσεων εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [367683] ΣΥΝΕΔΡΙΟ "ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 50 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ" / 3η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο απόηχος της συνέντευξης του πρώην πρωθυπουργού.

Γεμάτη ειδήσεις, προσωπικούς απολογισμούς, αυτοκριτική, προσεγγίσεις πάνω σε ζητήματα εσωτερικής και εξωτερικής επικαιρότητας, αλλά και ευρύτερα πυκνό πολιτικό ενδιαφέρον ήταν η πρώτη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα  στη δημοσιογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή», Ξένια Κουναλάκη στο πλαίσιο του συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η Καθημερινή με τίτλο “Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά”, έξι και πλέον μήνες μετά την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτοκριτική για τη Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες

«Χαίρομαι που είστε σε αυτό το Συνέδριο της Καθημερινής, στο σωστό Συνέδριο και έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης και όχι για τους τελευταίους πέντε μήνες. Το σκεφτόμουν σήμερα το πρωί και λέω είναι σαν να έχεις το Μέσι μπροστά σου και να του κάνεις συνέντευξη για την ομάδα του Μαϊάμι, είναι λίγο φαιδρό», είπε, άλλωστε, προλογίζοντας τον, η δημοσιογράφος της εφημερίδας Ξένια Κουναλάκη, στο συνέδριο για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε μόνο ότι η πρόσκληση για την παρουσία του στο αμφιθέατρο του Συνεδρίου είχε κλειστεί προτού ακόμη σκεφτεί να παραιτηθεί από το τιμόνι της Κουμουνδούρου…

Ακολούθησε μια συζήτηση στην οποία για πρώτη φορά ο ίδιος έκανε έναν συνολικό απολογισμό της διακυβέρνησης του, αναγνώρισε λάθη και αστοχίες, ενώ χαρακτήρισε τις παρεμβάσεις στη Novartis και στις τηλεοπτικές άδειες «ατυχείς».

Ο πρώην πρωθυπουργός παραδέχτηκε τα λάθη στην υπόθεση της Novartis και στην υπόθεση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών αδειών «φωτογραφίζοντας» τον αρμόδιο τότε υπουργό, Νίκο Παππά, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, χωρίς η αναφορά του στην υπόθεση Novartis να εξαιρεί τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ

Οι αντιδράσεις μετά από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα δεν άργησαν και δεν προέρχονταν μόνο από τους πολιτικούς του αντιπάλους. Αντίθετα, από τους πρώτους που τοποθετήθηκαν ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος, μάλιστα, σε ανάρτησή του ξεκίνησε με τη φράση «λάθος σύντροφε Αλέξη Τσίπρα».

Τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχολίασε και η Έλενα Ακρίτα γράφοντας στο facebook: « “Ατυχής η διαχείριση (μας) στις τηλεοπτικές άδειες και στην υπόθεση Novartis. Βάλαμε στο ίδιο τσουβάλι ανθρώπους που είχαν εμπλοκή με ανθρώπους που δεν είχαν καμία εμπλοκή”.  Αλέξης Τσίπρας στη δημοσιογράφο Ξένια Κουναλάκη. όταν το ωωωτιείπε παίρνει επικές διαστάσεις…»

Σιγή ιχθύος κρατάει ο Νίκος Παππάς ενώ αποστάσεις από την παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα κράτησαν και άλλα πρώην κυβερνητικά στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είπε mea culpa. Δεν ήταν συνολικά λάθος η διαχείριση. Ορισμένοι δεν έπρεπε να πάνε στη δικαιοσύνη ξανά πίσω από τη Βουλή. Εάν την γλίτωσαν, την γλίτωσαν διότι το βασικό αδίκημα, το αδίκημα της απιστίας δηλαδή που ήταν σχεδόν αυταπόδεικτο είχε παραγραφεί» σχολίασε ο Διευθυντής Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Γιώργος Τσίπρας.

Αντιδράσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο

Να ζητήσει συγνώμη από όσους κρέμασε… στα μανταλάκια τον καλεί η κυβέρνηση. Ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας μιλώντας το πρωί της Κυριακής σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, είπε: «Ο κ. Τσίπρας είπε mea culpa σε σχέση με το ζήτημα της Novartis και τις τηλεοπτικές άδειες. Το mea culpa για την Novartis σημαίνει ότι θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι κρεμάστηκαν στα μανταλάκια. Δέκα πολιτικά πρόσωπα διασύρθηκαν για μεγάλο διάστημα, χωρίς να προκύψει απολύτως τίποτα». «Οι τηλεοπτικές άδειες ήταν από τα βασικά αφηγήματα του κ. Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας αναίρεσε το βασικό αφήγημα το οποίο τον έφερε στην εξουσία».

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε από την πλευρά του «Too little too late λένε οι Άγγλοι. Πολύ λίγο πολύ αργά. Ο κ. Τσίπρας ήταν ο πολιτικός ενορχηστρωτής της σκευωρίας Novartis. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο πραγματικός του στόχος ήταν ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη ή να βρουν κάποιο σκάνδαλο Novartis. Ήταν να κλείσουν κάποιους από εμάς στη φυλακή, έστω να μας προφυλακίσουν και να κερδίσουν με αυτόν τον τρόπο της εκλογές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments