Nέα της αγοράς

Τρ. Πειραιώς: Μεταξύ 3,7 – 4 ευρώ το εύρος διάθεσης για το 27% – Πράσινο φως από ΤΧΣ

Τρ. Πειραιώς: Μεταξύ 3,7 – 4 ευρώ το εύρος διάθεσης για το 27% – Πράσινο φως από ΤΧΣ

Πηγή Φωτογραφίας: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Ξεκινά το πρωί της Δευτέρας και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Τετάρτη το placement για ποσοστό έως 27% της τράπεζας

Τη διάθεση ποσοστού έως 27% των μετοχών που κατέχει στην τράπεζα Πειραιώς σε ένα εύρος τιμής μεταξύ 3,7 ευρώ και 4 ευρώ αποφάσισε το ΤΧΣ.

Όπως προκύπτει απο την ανακοίνωση, το Ταμείο ενέκρινε τη διάθεση συμμετοχής έως 22% που αντιστοιχεί σε 275.080.789 υφιστάμενες κοινές, ονομαστικές, άυλες, με δικαίωμα ψήφου μετοχές, ποσοστο όμως που δύναται να αυξηθεί κατοπιν άσκησης του δικαιώματος επιλογής αύξησης μεγέθους της προσφοράς. Δηλαδή να προστεθεί το υπολοιπο 5%, ή 62.518.361 μετοχές.

Πιο αναλυτικά, οι προσφερόμενες μετοχές θα διατεθούν στην

  1. Ελλάδα σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές με δημόσια προφρορά
  2.  Εκτός Ελλάδας μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης

Όσον αφορά την κατανομή των αρχικά προσφερόμενων μετοχών αυτή θα επιμεριστεί: (i) 15%, που αντιστοιχεί στο 41.262.118 των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών, θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που συμμετέχουν στην Ελληνική Δημόσια Προσφορά και (ii) 85%, που αντιστοιχεί στο 233.818.671 των Αρχικά Προσφερόμενων Μετοχών, θα κατανεμηθεί σε επενδυτές που συμμετέχουν στη Διεθνή Προσφορά.

Το αναμενόμενο χρονοδιάγραμμα της Ελληνικής Δημόσιας Προσφοράς:

Οι επενδυτές θα πρέπει να σημειώσουν ότι το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να αλλάξει, οπότε η Πειραιώς Holdings και ο Πωλητής Μέτοχος θα ενημερώσουν δεόντως και εγκαίρως το επενδυτικό κοινό με δημόσια ανακοίνωση, η οποία θα δημοσιευτεί στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α., στην ιστοσελίδα του Πωλητή Μετόχου και στην ιστοσελίδα της Πειραιώς Holdings.

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ

Στις 2 Μαρτίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (το «ΤΧΣ» ή «Πωλητής Μέτοχος») ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τη διάθεση συμμετοχής έως 22% στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ( «Πειραιώς Holdings»), που αντιστοιχεί σε 275.080.789 υφιστάμενες κοινές, ονομαστικές, άυλες, με δικαίωμα ψήφου μετοχές, που είναι εισηγμένες στη ρυθμιζόμενη αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών (“Χ.Α.”), ονομαστικής αξίας €0,93 εκάστης στο μετοχικό κεφάλαιο της Πειραιώς Holdings (οι «Αρχικά Προσφερόμενες Μετοχές»), τις οποίες ο Πωλητής Μέτοχος δύναται να αυξήσει κατ’ απόλυτη κρίση κατά έως 62.518.361 κοινές μετοχές (το «Δικαίωμα Επιλογής Αύξησης Μεγέθους Προσφοράς») και όλες οι μετοχές που προσφέρονται στην Προσφορά (όπως ορίζεται παρακάτω) οι «Προσφερόμενες Μετοχές»), σε τιμή διάθεσης που θα καθοριστεί εντός του Εύρους Τιμών με την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πωλητή Μετόχου (η «Τιμή Προσφοράς») μεταξύ €3,70 και €4,00 ανά Προσφερόμενη Μετοχή. Η Πειραιώς Holdings δεν προσφέρει μετοχές μέσω της Προσφοράς και δεν θα λάβει έσοδα από την πώληση των Προσφερόμενων Μετοχών, τα καθαρά έσοδα από την οποία θα εισπραχθούν από τον Πωλητή Μέτοχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments