Nέα της αγοράς

Στο παγκόσμιο βάθρο σε αξία στόλου η Ελλάδα

Στο παγκόσμιο βάθρο σε αξία στόλου η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Shipping industry delivering cargo on large container ship generative AI

Ο ελληνικός στόλος δεξαμενόπλοιων έχει την υψηλότερη αξία με 69,5 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τη δεύτερη Κίνα κατά 22,1 δισ. δολάρια.

Πρωτοπόροι στην παγκόσμια πλοιοκτησία σε αξία στόλου παραμένουν Ιαπωνία, Κίνα και Ελλάδα. Σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο με τους δέκα κορυφαίους στόλους στον κόσμο που παρουσίασε η VesselValues της Veson Nautical, η Ιαπωνία καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε αξία στόλου 206,3 δισ. δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία, η Κίνα τη δεύτερη με τρέχουσα αξία 204 δισ. δολάρια και η Ελλάδα την 3η θέση με στόλο αξίας 169 δισ. δολάρια.

Ο ελληνικός στόλος δεξαμενόπλοιων έχει την υψηλότερη αξία με 69,5 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τη δεύτερη Κίνα κατά 22,1 δισ. δολάρια,  Στα εξειδικευμένα τμήματα των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και υγραερίου, οι στόλοι της Ιαπωνίας διαθέτουν αξίες 37,8 δισ. δολαρίων και 13,4 δισ. δολαρίων, επιβεβαιώνοντας την κυριαρχία της με 202 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου και 344 πλοία μεταφοράς υγραερίου.

Επιπλέον, η Ιαπωνία ηγείται της αγοράς μεταφορέων οχημάτων με 334 πλοία, συνολικής αξίας 22,9 δισ. δολαρίων. Η Κίνα διατηρεί την παρουσία της με τον μεγαλύτερο σε αριθμό στόλο, μετρώντας 6.084 πλοία συνολικής αξίας 204 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Κίνα κατέχει τον μεγαλύτερο αριθμό δεξαμενόπλοιων και εμπορευματοκιβωτίων. Ο στόλος των δεξαμενόπλοιων αποτελείται από 1.576 πλοία συνολικής αξίας 47,4 δισ. δολαρίων και ο στόλος των εμπορευματοκιβωτίων 1.011 πλοία, αξίας 42,6 δισ. δολαρίων.

Οι ΗΠΑ παραμένουν σημαντικός παίκτης, διατηρώντας την τέταρτη θέση με συνολική αξία στόλου 99,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με άξονα την ηγετική τους θέση στον τομέα της κρουαζιέρας, αξίας 49 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι δύο κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας, Carnival και Royal Caribbean, έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ. Παρά τη μείωση της αξίας του στόλου κατά συνολικά 4,7 δισ. δολάρια ΗΠΑ από την τελευταία έκθεση, οι ΗΠΑ διατηρούν την κυριαρχία τους στον κλάδο της κρουαζιέρας παγκοσμίως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments