SPOTLIGHTS

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα τρία ορόσημα που απομένουν για να έρθουν 3,3 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες

Ταμείο Ανάκαμψης: Τα τρία ορόσημα που απομένουν για να έρθουν 3,3 δισ. ευρώ από τις Βρυξέλλες

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//High angle view of some rolled banknotes and coins on more banknotes

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ώστε στα τέλη Απριλίου να κατατεθεί στην Κομισιόν το διπλό αίτημα για την καταβολή της τέταρτης δόσης επιχορηγήσεων ύψους 1 δισ. ευρώ και δανείων ύψους 2,3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε αγώνα δρόμου βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ώστε στα τέλη Απριλίου να κατατεθεί στην Κομισιόν το διπλό αίτημα για την καταβολή της τέταρτης δόσης επιχορηγήσεων ύψους 1 δισ. ευρώ και δανείων ύψους 2,3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Από τα συνολικά 20 ορόσημα και στόχους για την υποβολή της τέταρτης δόσης επιχορηγήσεων που προβλέπει το σχέδιο Ελλάδα 2.0τρία είναι αυτά που προκαλούν το μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Το πρώτο κρίσιμο ορόσημο αφορά τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), καθώς μέχρι την υποβολή του αιτήματος της τέταρτης δόσης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ανάθεση και των τριών τμημάτων του διαγωνισμού. «Αγκάθι» στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η σύμβαση παραχώρησης για το τμήμα Χανιά – Ηράκλειο για το οποίο εκκρεμεί η ανάδειξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε προσωρινό ανάδοχο από προτιμητέος επενδυτής που είναι σήμερα. Πρόσφατα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζήτησε την επέκταση των εγγυητικών επιστολών μέχρι τις 7 Μαΐου.

Το δεύτερο ορόσημο έχει να κάνει με τις αστικές αναπλάσεις και συγκεκριμένα με την ανάθεση του έργου για τον πεζόδρομο των 12 χιλιομέτρων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Στον διαγωνισμό που τρέχει η μονάδα Ωρίμανσης Έργων του ΤΑΙΠΕΔ (PPF) έχουν κατατεθεί δύο πρόσφορες. Εκκρεμεί η ανάδειξη του αναδόχου του έργου που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου. Στο ίδιο ορόσημο περιλαμβάνονται και τα έργα διαμόρφωσης χώρων πρασίνου και οδοποιίας στον Βοτανικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments