Πολιτική

Μαρινάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Να σταματήσουμε να είμαστε η εξαίρεση της Ευρώπης

Μαρινάκης για μη κρατικά ΑΕΙ: Να σταματήσουμε να είμαστε η εξαίρεση της Ευρώπης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),«Η πρώτη φορά που επιχειρηματολογούσα για αυτό το θέμα ήταν, όταν ήμουνα φοιτητής. Δεν λέω συγκινητικό, αλλά και πόσο πρόβλημα είναι ότι κάνουμε την ίδια συζήτηση 20 χρόνια;» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

«Η πρώτη φορά που επιχειρηματολογούσα για αυτό το θέμα ήταν, όταν ήμουνα φοιτητής. Δεν λέω συγκινητικό, αλλά και πόσο πρόβλημα είναι ότι κάνουμε την ίδια συζήτηση 20 χρόνια;» τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης

Με ένα βίντεο που «ανέβασε» στα social media ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για το νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όπως σημειώνει ο ίδιος, «γύρισε» το βίντεο, λίγο πριν το χθεσινό briefing.

«Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε, να σταματήσουμε να είμαστε η εξαίρεση της Ευρώπης» σημείωσε χαρακτηριστικά, στην ανάρτησή του ο Παύλος Μαρινάκης.

Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε, στο βίντεο που ανήρτησε: «Πάμε να κάνουμε το briefing μια ημέρα πριν τη ψήφιση του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Αύριο ψηφίζεται ο νόμος που επιτέλους θα δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να έχει μη κρατικά πανεπιστήμια».

Και συνέχισε: «Η πρώτη φορά που επιχειρηματολογούσα για αυτό το θέμα ήταν, όταν ήμουνα φοιτητής. Δεν λέω συγκινητικό, αλλά και πόσο πρόβλημα είναι ότι κάνουμε την ίδια συζήτηση 20 χρόνια; Επιτέλους μετά την ψήφιση θα σταματήσουμε να χάνουμε τόσα πολλά χρόνια και ευκαιρίες σε αυτή τη χώρα.

Μας λένε ότι ο υποβαθμίζουμε το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. 176 από το 205 άρθρα του νομοσχεδίου ενισχύουν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Παύλος Μαρινάκης: «Ας κάνουμε πράξεις – Τώρα ήρθε η ώρα των πράξεων»

Είμαι απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και το βλέπω επιτέλους να αναβαθμίζεται. Το ίδιο και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Υιοθετούνται οι προτάσεις που έχουν καταθέσει τα ίδια τα πανεπιστήμια. Οι προτάσεις που έχουν καταθέσει ή Πρυτανικές Αρχές, η Σύνοδος των Πρυτάνεων .Το πανεπιστήμιο, το Δημόσιο Πανεπιστήμιο παίρνει πάνω από 1 δις.  ευρώ χρηματοδότηση».

«Άλλοι πάλι μας λένε ότι δεν υπάρχει έλεγχος, ενώ ξέρουν ότι έχουμε βάλει τα πιο αυστηρά κριτήρια από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Και τέλος μας λένε ότι εξυπηρετούμε συμφέροντα. Τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετούμε είναι των φοιτητών, των μαθητών, των Ελλήνων πολιτών. Έχουμε 40.000 φοιτητές στο εξωτερικό, περισσότερους όχι αναλογικά, σε απόλυτο αριθμό από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Θέλουμε να μπορούν, αν θέλουν να γυρίσουν. Θέλουμε να μπορούν, αν θέλουν να σπουδάσουν στη χώρα τους. Θέλουμε να δημιουργηθούν και θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης, για να καταλήξει:

«Πέρασαν, λοιπόν, 20 χρόνια από τότε που μιλήσαμε εμείς για πρώτη φορά για αυτό το θέμα. Και είναι σίγουρο ότι είχανε ξεκινήσει και κάποιοι πολλά χρόνια πριν από εμάς. Ας σταματίσουμε, λοιπόν, να μιλάμε χωρίς καμία ουσία. Ας κάνουμε πράξεις. Τώρα ήρθε η ώρα των πράξεων. Ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να είμαστε η εξαίρεση της Ευρώπης και όχι μόνο της Ευρώπης ολόκληρου του κόσμου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments