Lifestyle

Πολύζου για κακοποίηση από τον πατέρα της: «Μου διέλυε το σώμα, αλλά τα όνειρά μου δεν τα πείραξε κανένας»

Πολύζου για κακοποίηση από τον πατέρα της: «Μου διέλυε το σώμα, αλλά τα όνειρά μου δεν τα πείραξε κανένας»

Πηγή Φωτογραφίας: FACEBOOK/Maria Polyzou

«Δεν είχα να φάω φαγητό, έτρωγα όνειρα» παραδέχτηκε χαρακτηριστικά.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, το Στούντιο 4 επέλεξε να φιλοξενήσει μία σπουδαία Ελληνίδα «σύμβολο» της μαχητικότητας.

Η Μαρία Πολύζου, η κορυφαία μαθωνοδρόμος, άνοιξε την καρδιά της στο Στούντιο και μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τον πατέρα της στα 11 της χρόνια αλλά και τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού.

«Υπήρχε πολλή βία στο σπίτι, ο πατέρας αλκοολικός, οπότε ήρθε μια στιγμή που έκατσε πολύ στραβά η ζωή σε εμένα και ξαφνικά στα 11 άρχισε να μαυρίζει ο τόπος, η ζωή η ίδια».

«Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις».

«Στα 11 ήρθε η σεξουαλική κακοποίηση, εκείνη τη στιγμή δεν μιλάς. Ποιος θα σε ακούσει; Δεν σκέφτηκα ότι φταίω εγώ, σκέφτεσαι ότι δεν έχει νόημα η ζωή. Μπορεί να μου διέλυε το σώμα αλλά το μυαλό μου δεν το πείραξε κανείς. Ο αθλητισμός ήρθε καπάκι, ό,τι καλύτερο στη ζωή μου».

Πολλές οι αντιξοότητες ακόμη και οικονομικές στο ξεκίνημά της αλλά η ίδια δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

«Δεν είχα να φάω φαγητό, έτρωγα όνειρα» παραδέχτηκε χαρακτηριστικά.

«Στις 14 έφευγα από το σπίτι έμεινα τρεις βδομάδες στον δρόμο. Οποιοσδήποτε έχει περάσει μία δύσκολη ζωή, μπορεί να τη γυρίσει».

«Η κόρη μου έμαθε την κακοποίησή μου στο βιβλίο. Το παρελθόν είναι πίσω μου. Αυτά είναι βαρίδια που πρέπει να τα αφήσουμε πίσω. Μου είπε “εννοείται ότι θα το γράψεις”. Η Αγάπη είναι ένα δυνατό, σύγχρονο παιδί».

Ο καρκίνος ήταν ένα ακόμη σκληρό χτύπημα της μοίρας που όμως ούτε και αυτό κατάφερε να τη «γονατίσει». Όπως εξομολογήθηκε μάλιστα το μεγαλύτερο μάθημα που της έμαθε η ασθένεια είναι να μην ασχολείται με ανούσια πράγματα. «Έχω περάσει έναν καρκίνο… Κάθε λεπτό είναι πολύτιμο, όταν έχεις να κάνεις χημειοθεραπεία στο τέλος της εβδομάδας με ό,τι συνεπάγεται αυτό καταλαβαίνεις ότι δεν έχεις χρόνο για όλα τα μικρά της ζωής».

«Έμαθα ότι έχω καρκίνο σε μία μέρα χαράς 40 λεπτά νωρίτερα μου είπε ότι πέρασε στις Πανελλήνιες. Λες ρε ζωή δεν φτάνει που έχω περάσει… Μου τη φέρνεις κι εκεί; Και πρέπει να διαχειριστείς τη χαρά του παιδιού, να δεις πώς θα πάει η κατάσταση. Το οικονομικό… τεράστια έξοδα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments