Πολιτική

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια

Πηγή Φωτογραφίας: [367843] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τις 47 ώρες έφτασε η συζήτηση στη Βουλή

Με 159 θετικές ψήφους υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. 129 ήταν τα “όχι” και 11 τα “παρών”.

Υπερ του νομοσχεδίου τάχθηκαν η Κ.Ο της Νέας Δημοκρατίας και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, ο οποίος είχε προιδέασει για τις προθέσεις του από χθες Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία πραγματοποιήθηκε με φανερή ονομαστική ψηφοφορία.

Νομοσχέδιο για μη κρατικά πανεπιστήμια: Οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε πως «η Εθνική Αντιπροσωπεία καλείται όχι απλά να ψηφίσει ένα κομβικό νομοσχέδιο αλλά να εγκρίνει μία ριζική τομή στην ελληνική εκπαίδευση και μία γενναία μεταρρύθμιση ανάπτυξης αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος επισήμανε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ότι «στερείτε τις σπουδές των νέων».

«Ενώ εμείς είμαστε εδώ στη Βουλή, νέοι και νέες διαμαρτύρονται κύριε πρωθυπουργέ κατά των δικών σας σχεδίων γιατί τους λέτε απλά και χυδαία ότι δεν μπορούν να σπουδάσουν αν δεν πληρώσουν. Οι νέοι και οι νέες διαμαρτύρονται γιατί τους στερείτε τις σπουδές» είπε.

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης παρουσίασε τις πέντε προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments