Πολιτική

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Στο Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει το ψηφισθέν νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με 159 «ναι», 129 «κατά», και 11 «παρών» πέρασε το νομοσχέδιο στη ψηφοφορία που έγινε χθες βράδυ

Με 159 «ναι», 129 «κατά», και 11 «παρών» πέρασε το νομοσχέδιο στη ψηφοφορία που έγινε χθες βράδυ (8/3) στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και την ενίσχυση των δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χρήστος Χατζηβαρδάς. Στη συζήτηση που προηγήθηκε, κυριάρχησαν οι υψηλοί τόνοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για ριζική τομή στην εκπαίδευση, μεταρρύθμιση ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο Στέφανος Κασσελάκης, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «αντισυνταγματική μπίζνα» που μετατρέπει τα πανεπιστήμια σε σούπερ μάρκετ. Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο, εξέφρασαν και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι πλήττεται το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Μετά τη χθεσινοβραδινή εξέλιξη προς το Εθνικό Τυπογραφείο οδεύει το ψηφισθέν από την πλειοψηφία της Βουλής νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με τίτλο «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων», μετά από μια «μαραθώνια» διαδικασία τριών ημερών, συνολικής διάρκειας 47 ωρών.

Επί της αρχής του νομοσχεδίου και επί 299 ψηφισάντων βουλευτών, 159 βουλευτές (158 της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χ. Κατσιβαρδάς) ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου, 129 βουλευτές καταψήφισαν, ενώ 11 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Στους παρόντες περιλαμβάνονται οι δέκα βουλευτές της Κ.Ο. Σπαρτιάτες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Μ. Χουρδάκης. Απούσα στην επί της αρχής ψηφοφορία εμφανίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν. Κασιμάτη, η οποία, από λάθος της, δεν καταχώρισε την αρνητική θέση της στην επιστολική ψήφο, την οποία απέστειλε στο προεδρείο της Βουλής, ενώ ψήφισε κανονικά επί των άρθρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments