Πολιτική

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά τα μη κρατικά ΑΕΙ

Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης μετά τα μη κρατικά ΑΕΙ

Πηγή Φωτογραφίας: [367631] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Οι προτεραιότητες της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Ύστερα από την ιστορική υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως κορωνίδα του κυβερνητικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος, η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει και άλλες πρωτοβουλίες με ορίζοντα τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Από τις πρώτες ημέρες του 2024, η κυβέρνηση προώθησε και ψήφισε την εξ αποστάσεως ψηφοφορία, τον γάμο μεταξύ ομοφύλων και τις αλλαγές στο δικαστικό σύστημα (Ποινικός Κώδικας και Κώδικας Ποινικής Δικονομίας) στο πλαίσιο των κοινωνικά προσανατολισμένων αλλαγών που προωθούνται με στόχο την άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, την αναβάθμιση των δημόσιων πανεπιστημίων και των μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων σχολών ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Ταυτόχρονα, ο στόχος της κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος: να συνδράμει τους πολίτες, ιδιαίτερα τους κοινωνικά ευάλωτους, στην καταπολέμηση της φτώχειας και στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Επιπλέον, μια νέα αύξηση του κατώτατου μισθού θα εισαχθεί την 1η Απριλίου. Το ύψος του κατώτατου μισθού αναμένεται να ξεπεράσει τα 800 ευρώ και θα αποφασιστεί κατά τρόπο επίσημο στην επόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι στόχος είναι η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ έως το 2027.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το Προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κυβερνώντος κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη. Το προσυνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 15ου Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα, υπό την προεδρία του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, συνεδρίασε χθες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Συνεδρίου του κόμματος παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τ. Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη, της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Μαρίας Συρεγγέλα, του Γενικού Διευθυντή Γιάννη Σμυρλή, του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη και των υπολοίπων μελών της, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές.

Ακόμη, την άνοιξη θα δοθεί στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το “γαλάζιο” ψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί  κατά βάση από στελέχη με άμεση αναφορά στην κεντροδεξιά παράταξη, αλλά θα περιλαμβάνει, επίσης, και ονόματα που συμβολίζουν μια κεντρική επιλογή για τη διεύρυνση σε μια κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments