Πολιτική

ΝΔ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για προσυνέδριο και ευρωψηφοδέλτιο

ΝΔ: Πυρετώδεις προετοιμασίες για προσυνέδριο και ευρωψηφοδέλτιο

Πηγή Φωτογραφίας: [352567] 14ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Ν.Δ. / 1η ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Στο Βελλίδειο Εκθεσιακό Κέντρο θα λάβουν χώρα οι προσυνεδριακές εργασίες.

Υπό την προεδρία του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λασιθίου, Γιάννη Πλακιωτάκη, συνεδρίασε για πρώτη φορά νωρίτερα το πρωί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς η Οργανωτική Επιτροπή του 15ου Συνεδρίου του κόμματος παρουσία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και τ. Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλου Μαρινάκη, της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Μαρίας Συρεγγέλα, του Γενικού Διευθυντή Γιάννη Σμυρλή, του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη και των υπολοίπων μελών της, όπως αναφέρουν κομματικές πηγές. Αντικείμενο της συνεδρίασης, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές ήταν το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης, οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου, αλλά και λοιπά οργανωτικά ζητήματα.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «στην πορεία προς το 15ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 7 Απριλίου στο Ζάππειο Μέγαρο, διοργανώνεται προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 11 Μαρτίου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι εργασίες του προσυνεδρίου θα διεξαχθούν στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με ώρα έναρξης τις 17:00.

Ως ομιλητές θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Γιάννης Πλακιωτάκης, η Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α΄ Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Μητράκας και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β΄ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ σε μια ξεχωριστή ενότητα του προσυνεδρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση φέτος 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, θα απευθύνουν χαιρετισμό οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

“Κλειδώνει” το ευρωψηφοδέλτιο

Ορόσημο για την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας είναι το συνέδριο του κόμματος στο Ζάππειο 5-7 Απριλίου, που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα λόγω και της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ, ενώ λίγες ημέρες αργότερα αναμένεται να γίνει η επίσημη παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου.

Στους 42 υποψηφίους πρέπει να εκπροσωπούνται άνδρες και γυναίκες, όλες οι γενιές και όλες οι περιφέρειες της χώρας, ενώ θα συνεχιστεί το άνοιγμα στο κέντρο, με επιλογές που έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, όπως είναι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, ο Ολυμπιονίκης και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πύρρος Δήμας, η πρώην υπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου αλλά και ο Σωτήρης Σέρμπος: Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης είχε διατελέσει σύμβουλος για θέματα εξωτερικής πολιτικής του Νίκου Ανδρουλάκη, θέση από την οποία είχε παραιτηθεί εκφράζοντας τη διαφωνία του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και φέρεται να συμφώνησε στην υποψηφιότητά του με τη ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Μαζί με τον κ. Σέρμπο, την Μακεδονία θα εκπροσωπούν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ τουλάχιστον δύο ακόμα γνωστές προσωπικότητες: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, διδάκτωρ του ΑΠΘ και επί σειρά ετών πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου, με καταγωγή από τη Φλώρινα, αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Από το Αιγαίο υπάρχει σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η πρώτη υποψηφιότητα, του πρώην δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, που είναι σήμερα πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, ενώ από την Πελοπόννησο πλώρη για το ευρωκοινοβούλιο έχει βάλει ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας και σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα υγείας. Πληροφορίες θέλουν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά να στελεχώνει το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, όπως βέβαια και οι νυν ευρωβουλευτές Βαγγέλης Μεϊμαράκης – με τον οποίο συναντήθηκε τις προάλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης και Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments