Nέα της αγοράς

Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Ράλι στην αιγυπτιακή αγορά

Χρηματιστήρια Περσικού Κόλπου: Ράλι στην αιγυπτιακή αγορά

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com//Stock market or forex trading graph in graphic concept

Το ράλι τροφοδοτήθηκε από την συμφωνία της χώρας με το ΔΝΤ

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισαν το Χρηματιστήριο του Καΐρου  επεκτείνοντας το ράλι που ξεκίνησε από τη νέα συμφωνία με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Αίγυπτος, η πολυπληθέστερη αραβική χώρα , εξασφάλισε διευρυμένη συμφωνία 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη με το ΔΝΤ λίγες ώρες αφότου η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια κατά 600 μονάδες βάσης και απελευθέρωσε το νόμισμά της, αφήνοντάς το να διολισθήσει, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην σταθεροποίηση της οικονομίας.

Wall Street: H Nvidia έριξε την αγορά

Ο δείκτης αναφοράς της χώρας EGX30 έκλεισε ενισχυμένος κατά 5,2% στις 32.920 μονάδες, με τις περισσότερες μετοχές να καταγράφουν κέρδη συμπεριλαμβανομένου της κορυφαίας τράπεζας Commercial International Bank η οποία αυξήθηκε κατά 6,8%.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Αίγυπτος υπέγραψε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) για την ανάπτυξη ενός κορυφαίου τμήματος των ακτών της Μεσογείου που θα αποφέρει επενδύσεις 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην υπερχρεωμένη χώρα.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι υποστήριξε ότι με τα κεφάλαια της νέας χρηματοδότηση από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το ΔΝΤ, η μετάβαση σε μια ευέλικτη συναλλαγματική ισοτιμία θα είναι δυνατή.

Ο κύριος δείκτης TASI του χρηματιστηρίου της  Σαουδικής Αραβίας έκλεισε με κέρδη 0,3%, βοηθούμενος από την άνοδο 1,4% της Saudi Aramco, καθώς ο πετρελαϊκός γίγαντας αύξησε το μέρισμά του παρά τη μείωση των κερδών.

Η Aramco ανακοίνωσε βασικό μέρισμα, που καταβλήθηκε ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, 20,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο. Αναμένει να πληρώσει 43,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα που συνδέονται με την απόδοση φέτος, συμπεριλαμβανομένων 10,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο.

Το βασικό μέρισμα αυξήθηκε κατά 4% σε ετήσια βάση και το μέρισμα που συνδέεται με την απόδοση ήταν περίπου 9% υψηλότερο.

Ο δείκτης QSI του χρηματιστήριου του Κατάρ σημείωσε άνοδο 0,1%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments