Πολιτική

Απέπλευσε η φρεγάτα Ύδρα για την Ερυθρά Θάλασσα

Απέπλευσε η φρεγάτα Ύδρα για την Ερυθρά Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΕΘΑ)

Το "παρών" από τον υπουργό Ν. Δένδια.

Τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που βρίσκεται εν πλω στην Ερυθρά Θάλασσα, εκτελώντας καθήκοντα στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδες», επισκέπτεται ο υπουργός Αμυνας, κ. Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας συνοδεύεται από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Δημήτριο Χούπη και τον αντιναύαρχο Δημήτριο Ελευθέριο Κατάρα, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και η επίσκεψή του έγινε υπό άκρα μυστικότητα.

Η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» βρίσκεται στην Ερυθρά Θάλασσα ενταγμένη στην επιχείρηση «ΑΣΠΙΔΕΣ»,  ενώ η Ελλάδα έχει αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης, με τα κεντρικά της να βρίσκονται στη Λάρισα.

Επισημαίνεται ότι η φρεγάτα «Ύδρα» απέπλευσε την περασμένη Δευτέρα από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας και στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στάθμευσε στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό και προμήθειες. Αφού ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες, το πολεμικό πλοίο αναπτύχθηκε στην «διακεκαυμένη» ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας με αποστολή την προστασία της διεθνούς ναυσιπλοΐας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ασπίδες».

Σημειώνεται πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επισκέφθηκε στις 26 Μαρτίου το πλήρωμα της φρεγάτας, πριν αυτή αποπλεύσει.

«Η συμμετοχή της φρεγάτας, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης του επιχειρησιακού στρατηγείου από την Ελλάδα με Έλληνα διοικητή, εξυπηρετεί πρωτίστως τα εθνικά συμφέροντα».

«Έχω απόλυτη επίγνωση ότι η πατρίδα σάς στέλνει σε μια ζώνη κινδύνου» τόνισε ο υπουργός στα μέλη του πληρώματος.

Οι ακριβείς θέσεις και οι κινήσεις των τεσσάρων ευρωπαϊκών μονάδων που συμμετέχουν στην επιχείρηση είναι διαβαθμισμένες, καθώς οι επιθέσεις των Χούθι με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη πυκνώνουν μέρα με τη μέρα, ενώ, όπως επισημαίνουν στρατιωτικές πηγές, είναι σαφές ότι η «στοχοποίηση» των εμπορικών αλλά και των πολεμικών πλοίων γίνεται με «βοήθεια» από το πεδίο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η «Ύδρα» θα παραμείνει για τις επόμενες ώρες στη ζώνη ευθύνης και συγκεκριμένα στον Κόλπο του Άντεν, όπου με τις υπόλοιπες μονάδες της επιχείρησης, το ιταλικό αντιτορπιλικό Caio Duillio, τη γαλλική φρεγάτα Languedoc και τη γερμανική Hessen, αναλαμβάνουν ρόλο περιφρούρησης της περιοχής από τις επιθέσεις των Χούθι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments