Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπαθεί να καθυστερήσει τη δίκη του για την υπόθεση Ντάνιελς

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προσπαθεί να καθυστερήσει τη δίκη του για την υπόθεση Ντάνιελς

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ (EUROKINISSI/NATO)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, που κατηγορείται ότι έδωσε στη Στόρμι Ντάνιελς 130.000 δολάρια για να εξαγοράσει τη σιωπή της σχετικά με την ερωτική σχέση τους, θέλει πρώτα να αποφανθεί το Ανώτατο Δικαστήριο για την πιθανή ασυλία του

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει να καθυστερήσει την έναρξη μιας ποινικής δίκης στην οποία κατηγορείται ότι εξαγόρασε τη σιωπή της Στόρμι Ντάνιελς για να μην αποκαλύψει την ερωτική σχέση τους. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να ξεκινήσει η δίκη έως ότου το Ανώτατο Δικαστήριο αποφασίσει εάν απολαμβάνει ευρείας ασυλίας. Ο Τραμπ είναι αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες για παραποίηση επίσημων εγγράφων σχετικά με υποτιθέμενες πληρωμές που έγιναν στην Στόρμι Ντάνιελς, τότε πρωταγωνίστρια ταινιών ερωτικού περιεχομένου, για να κρύψει λεπτομέρειες της σχέσης τους. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Ντάνιελς έλαβε 130.000 δολάρια για να μη μιλήσει, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, τις οποίες κέρδισε ο Τραμπ. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, καθώς και ότι διατηρούσε σχέση με την Ντάνιελς, η οποία φέρεται να ξεκίνησε το 2006, έναν χρόνο μετά τον γάμο του με τη Μελάνια. Η Ντάνιελς έχει δηλώσει ότι το ποσό των 130.000 δολαρίων συνδέεται με τη σχέση που υποστηρίζει ότι είχε με τον Τραμπ και η οποία οδήγησε, όπως λέει, σε μια σύντομη και απογοητευτική σεξουαλική επαφή σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Νεβάδα το 2006. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Μαρτίου στο Μανχάταν. Ομως, η ακρόαση του αιτήματός του για ασυλία θα ξεκινήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 25 Απριλίου, ενώ η απόφαση των δικαστών αναμένεται να ανακοινωθεί στα τέλη Ιουνίου. Ο τότε δικηγόρος του Τραμπ, Μάικλ Κοέν, είχε δηλώσει ότι είχε πληρώσει ο ίδιος το ποσό στην Ντάνιελς, ενώ ο Ρούντι Τζουλιάνι είχε πει ότι τα χρήματα ήταν του ίδιου του Τραμπ, αλλά η πληρωμή δεν αποτελούσε παραβίαση της νομοθεσίας για τα οικονομικά των προεκλογικών εκστρατειών, διότι το ποσό δεν προέρχονταν από το ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του. Ο Κοέν αργότερα οδηγήθηκε στη φυλακή με κατηγορίες που σχετίζονται με την υπόθεση. Η Ντάνιελς, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Στέφανι Κλίφορντ, έχει αποκαλύψει ότι γνωρίστηκε με τον πρώην πρόεδρο σε ένα φιλανθρωπικό τουρνουά γκολφ, τον Ιούλιο του 2006. Την ιστορία αποκάλυψε η Wall Street Journal, το 2018, και από τότε η Ντάνιελς έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της αλλά και για της έφηβης κόρης της. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments