Lifestyle

Ρουμανία: Συνελήφθη ο Άντριου Τέιτ με βρετανικό ένταλμα

Ρουμανία: Συνελήφθη ο Άντριου Τέιτ με βρετανικό ένταλμα

Πηγή Φωτογραφίας: screen/ Euronews World News

Συνελήφθη επίσης ο αδελφός του Τρίσταν

Η βρετανική αστυνομία που ερευνά καταγγελίες για βιασμό και εμπορία ανθρώπων έλαβε ένταλμα για την έκδοση του Andrew Tate στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ένταλμα από τις Αρχές της Ρουμανίας

Η αστυνομία του Bedfordshire δήλωσε ότι της έχει δοθεί το ένταλμα από τις αρχές της Ρουμανίας, αλλά θα πρέπει να περιμένει μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκεί σχετικά με τις κατηγορίες για σεξουαλική βία και εμπορία ανθρώπων, τις οποίες ο Tate αρνείται.

View this post on Instagram

A post shared by Emory Andrew Tate (@masterxcobra)

Ο 37χρονος Tate, αμφιλεγόμενος influencer των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που κατηγορείται για απόψεις προσβλητικές για τις γυναίκες, συνελήφθη στη Ρουμανία τη Δευτέρα μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ο ίδιος και ο αδελφός του Tristan, 35 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ των οποίων «σεξουαλική επιθετικότητα» που χρονολογούνται από το 2012 έως το 15, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του για τις δημόσιες σχέσεις.

Η αστυνομία του Bedfordshire ανέφερε σε ανακοίνωσή της: «Στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης έρευνας σχετικά με καταγγελίες για βιασμό και εμπορία ανθρώπων, η αστυνομία του Μπέντφορντσάιρ έλαβε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για δύο άνδρες ηλικίας 30 ετών.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές της Ρουμανίας στο πλαίσιο αυτής της έρευνας και θα παράσχουμε ενημέρωση εν ευθέτω χρόνω».

Είπε ότι η έρευνά της ονομάζεται Επιχείρηση Moonwalk και ζήτησε από «οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη έρευνα» να επικοινωνήσει μαζί τους.

Σοβαρές κατηγορίες σε βάρος τους Οι αδελφοί Τέιτ κατηγορήθηκαν για βιασμό, εμπορία ανθρώπων και σύσταση εγκληματικής συμμορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών σε ξεχωριστή υπόθεση στη Ρουμανία, αφού συνελήφθησαν στην πρωτεύουσα της χώρας τον Δεκέμβριο του 2022 μαζί με δύο Ρουμάνες. Και οι τέσσερις αρνούνται τις κατηγορίες.

Οι ισχυρισμοί από τη Βρετανία οδήγησαν στην εκ νέου κράτησή τους στη Ρουμανία και το αίτημα έκδοσής τους υποβλήθηκε ενώπιον δικαστηρίου στο Βουκουρέστι την Τρίτη. Το ρουμανικό εφετείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «αποφασίζει να εκτελέσει το ένταλμα σύλληψης και … να αναβάλει την παράδοση του εκζητούμενου προσώπου μέχρι την τελική ετυμηγορία στην ποινική υπόθεση που συζητείται στο δικαστήριο του Βουκουρεστίου».

Μετά την τελευταία δικαστική ακρόαση στο Βουκουρέστι, οι αδελφοί Τέιτ αφέθηκαν ελεύθεροι από την κράτηση και αμφότεροι αρνούνται τους ισχυρισμούς εναντίον τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε δήλωσή του, ο Eugen Vidineac, νομικός σύμβουλος των κατηγορουμένων, δήλωσε: «Εκτιμούμε την απόφαση του Εφετείου του Βουκουρεστίου να αναβάλει την έκδοση των Andrew και Tristan Tate. Η απόφαση αυτή παρέχει την ευκαιρία στα αδέρφια να συμμετάσχουν πλήρως στην υπεράσπισή τους και η νομική διαδικασία να προχωρήσει με διαφάνεια».

Οι Τέιτ αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ότι σχεδίαζαν να διαφύγουν και υποσχέθηκαν να παραμείνουν στη Ρουμανία για να αντιμετωπίσουν εκεί την υπόθεση εναντίον τους: «Αρνούμαστε κατηγορηματικά κάθε κατηγορία ότι ο Άντριου ή ο Τρίσταν Τέιτ σκοπεύουν να διαφύγουν από τη Ρουμανία για να αποφύγουν τη δικαστική διαδικασία. Οι πελάτες μας έχουν δεσμευτεί πλήρως να συμμετάσχουν ενεργά στη νομική διαδικασία και να υπερασπιστούν τη φήμη τους».Σε προηγούμενη δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Τέιτ ανέφερε: «Ο εκπρόσωπος του Τέιτ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι ο Τάιτ δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση: “Αυτή η συγκεχυμένη αναβίωση των κατηγοριών δεκαετίας έχει αφήσει τους αδελφούς Τέιτ απογοητευμένους και βαθιά προβληματισμένους. Απορρίπτουν κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες και εκφράζουν βαθιά απογοήτευση για το γεγονός ότι τόσο σοβαροί ισχυρισμοί αναβιώνουν χωρίς ουσιαστικά νέα στοιχεία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments