Αθλητισμός

ΑΕΚ: Δίνει κρίσιμο ματς για την εξάδα απέναντι στο Μαρούσι

ΑΕΚ: Δίνει κρίσιμο ματς για την εξάδα απέναντι στο Μαρούσι

Πηγή Φωτογραφίας: [365693] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΑΕΚ - ΜΑΡΟΥΣΙ (ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)

Η Ένωση αντιμετωπίζει το Μαρούσι στον Άγιο Θωμά απόψε Σάββατο (16/03, 19:00) στην προτελευταία «στροφή» της Basket League

Στο κλειστό του Αγίου Θωμά με αντίπαλο το Μαρούσι, θα αγωνιστεί η ΑΕΚ απόψε Σάββατο (16/03, 19:00-aek365 και ΕΡΤ Sports 1). Δεν θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση παρά μόνο μέσω της πλατφόρμας ERTFLIX, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για παιχνίδι της 21ης και προτελευταίας αγωνιστικής της κανονικής σεζόν της Basket League.

Υπάρχει κρισιμότητα ως προς το βαθμολογικό κομμάτι, αφού παίζεται η 6η θέση, που δίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τις θέσεις 1-6 στον τρίτο γύρο που θα ακολουθήσει, για να προκύψει εκεί σε 5 αγωνιστικές, η τελική κατάταξη ενόψει των Play Offs. Θυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες ομάδες θα παίξουν για τις θέσεις 7-12 σε 5 αγωνιστικές επίσης, για να προκύψουν οι δύο τελευταίες ομάδες των Play Offs (θέσεις 7-8), ενώ η τελευταία ομάδα (12η) θα υποβιβαστεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AEK B.C. (@aekbc)

Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 8-12 και μοιράζεται την 6η θέση με τον Κολοσσό και τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Ρόδου παίζει στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα, ενώ εκείνη της Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό στην Πυλαία. Εκτός από αυτές τις δύο αντιπάλους όμως, η Βασίλισσα έχει και το Μαρούσι σε απόσταση αναπνοής, αφού έχει ρεκόρ 7-13 και ακολουθεί στην 9η θέση. Μαζί του, είναι και το Λαύριο, το οποίο υποδέχεται τον ουραγό Απόλλωνα Πάτρας. Εν ολίγοις, αυτή τη στιγμή 5 ομάδες διεκδικούν την 6η θέση. Η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 3-7 μακριά από τα Λιόσια στη Basket League, ενώ το Μαρούσι στην έδρα του, επίσης 3-7.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, θυμίζουμε ότι για την ομάδα του Ηλία Ζούρου, υπάρχουν τα γνωστά προβλήματα, με τους τραυματίες, Δημήτρη Φλιώνη (ενοχλήσεις στη μέση), Τζάστιν Τίλμαν (κάταγμα εκ κοπώσεως τετάρτου μεταταρσίου αριστερού άκρου ποδός) και Τζόρνταν Μόργκαν (μερική ρήξη έσω πλαγίου συνδέσμου αριστερού αγκώνα). Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι στο ρόστερ της Basket League δεν είναι δηλωμένος ο Λάνγκστον Χολ.

Υπέρ της ΑΕΚ η συνολική παράδοση

Όσον αφορά στην παράδοση, να πούμε πρώτα από όλα, ότι οι δύο ομάδες έπαιξαν μεταξύ τους, για πρώτη φορά, την περίοδο 1969-70. Ήταν 8 Φεβρουαρίου 1970 όταν η Βασίλισσα πήρε τη νίκη επί του Αμαρουσίου με 95-64 (Τρόντζος 22π.-Φωσσές 25π.). Αυτό ήταν το πρώτο από τα 53 παιχνίδια που έχουν δώσει μεταξύ τους, στην κατηγορία. Η ΑΕΚ φυσικά έχει το προβάδισμα συνολικά, από καταβολής Α’ Εθνικής (σ.σ. από τη σεζόν 1963-64), αλλά όχι σε επίπεδο Basket League (σ.σ. από τη σεζόν 1992-93). Η τελευταία, εκτός έδρας νίκη της ΑΕΚ ήταν στον πρώτο ημιτελικό των Play Offs του 2005 (73-74). Η τελευταία νίκη του Δικεφάλου στο κλειστό του Αγίου Θωμά σε ματς κανονικής περιόδου, ήταν για τη σεζόν 2002-03 (67-69).

Σχετικά με το ματς του πρώτου γύρου στη φετινή σεζόν, η ΑΕΚ είχε δυσκολευτεί, αλλά είχε πάρει τη νίκη κόντρα στο Μαρούσι, στο Olympic Hall των Άνω Λιοσίων, στις 9 Δεκεμβρίου, με σκορ 91-89, με το buzzer beater που είχε βάλει ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας. Ο Λιθουανός είχε 19 πόντους με 7/10 δίποντα και 6 ριμπάουντ ενώ είχαν δώσει σημαντικές λύσεις επίσης οι Τζόρνταν ΜακΡέι (17π.) και Τσέισον Ραντλ (16π, 4ρ, 3ασ.).

Συνολικά λοιπόν και ανεξαρτήτως έδρας, η ΑΕΚ έχει 30 νίκες σε 53 αγώνες από καταβολής Α’ Εθνικής, ενώ αντίστοιχα μετράει 14 νίκες σε 33 παιχνίδια σε επίπεδο Basket League. Στην έδρα του Αμαρουσίου, η Βασίλισσα έχει 12 νίκες σε 26 ματς στην Α’ Εθνική και 5 νίκες σε 16 αγώνες στη Basket League. Να προσθέσουμε ότι σε επίπεδο Α’ Εθνικής, η Ένωση έχει τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων, με το +15 που είχε νικήσει τη σεζόν 1980-81, με 95-80.

*Πρώτος διαιτητής στο αποψινό ματς θα είναι ο διεθνής, Στέλιος Συμεωνίδης (Θεσσαλονίκης) και μαζί του, θα είναι οι Επαμεινώνδας Χριστινάκης (Κρήτης) και Γιάννης Λουλουδιάδης (Θεσσαλονίκης).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη AEK B.C. (@aekbc)

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments