Διεθνή

Ο Μακρόν παρασημοφόρησε τον Μπερνάρ Αρνό

Ο Μακρόν παρασημοφόρησε τον Μπερνάρ Αρνό

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: French President Emmanuel Macron (R) shakes hands with LVMH Group CEO Bernard Arnault (L) in Paris, France, June 15, 2017. REUTERS/Martin Bureau/Pool

Ο Μακρόν βρήκε χρόνο να απονείμει την ύψιστη γαλλική διάκριση στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου σε μία εβδομάδα κατά την οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος με τις δηλώσεις του περί ανάγκης αποστολής στην Ουκρανία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων, δηλώσεις που πυροδότησαν φόβους και για παγκόσμιο πόλεμο ακόμη.

Ο Κροίσος Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων πολυτελών ειδών LVMH (Louis Vuitton, Moet, Hennessy), παρέλαβε τον Μεγαλόσταυρο της Λεγεώνας της Τιμής από τον αρχηγό του γαλλικού κράτους, Εμανουέλ Μακρόν, την περασμένη Τετάρτη. Στην τελετή του Μεγάρου Ηλυσίων παρευρέθησαν πολλές λαμπρές προσωπικότητες από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων έλαμψαν ιδιαιτέρως η αμερικανίδα ποπ σταρ Μπιγιονσέ και ο σύζυγός της, ράπερ Jay-Z. Παρών ήταν και ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ελον Μασκ.

Ο Μακρόν βρήκε χρόνο να απονείμει την ύψιστη γαλλική διάκριση στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου σε μία εβδομάδα κατά την οποία πρωταγωνίστησε ο ίδιος με τις δηλώσεις του περί ανάγκης αποστολής στην Ουκρανία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων, δηλώσεις που πυροδότησαν φόβους και για παγκόσμιο πόλεμο ακόμη. Ενδεχομένως το πολεμικό ζήτημα να συζητήθηκε, μεταξύ τυρού και αχλαδίου βέβαια, κατά την ιδιωτική συνάντηση του Μακρόν με τον Μασκ το ίδιο βράδυ.

Στον επίσημο λόγο του ο Μακρόν έπλεξε το εγκώμιο του Αρνό λέγοντας ότι ως επιχειρηματίας υπήρξε διορατικός, ικανός να δαμάζει και να απορροφά τους κατά καιρούς κραδασμούς και να πουλάει στον κόσμο την «αιώνια γαλλικότητα». Επίσης ο Μακρόν μίλησε για τις «βαθιές ρίζες» του Κροίσου, ο οποίος κατάγεται από τις βόρειες επαρχίες της Γαλλίας, και εξήρε τη δέσμευσή του να συμβάλει στην ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης από την πυρκαγιά Παναγίας των Παρισίων. Πέρα από τους διεθνείς καλλιτέχνες, στην κοσμική τελετή παρευρέθησαν και κορυφαία στελέχη του γαλλικού πολιτικού προσωπικού, όπως ο πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ο ευρωπαίος επίτροπος Τιερί Μπρετόν, η δήμαρχος Παρισίων Αν Ινταλγκό, ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν και η υπουργός Πολιτισμού Ρασιντά Ντατί. Επίσης, παρούσα στην τελετή ήταν και η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments