Nέα της αγοράς

Μακρόν: Πώς σχεδιάζει να κάνει το Παρίσι πόλο έλξης των κεφαλαιαγορών

Μακρόν: Πώς σχεδιάζει να κάνει το Παρίσι πόλο έλξης των κεφαλαιαγορών

Πηγή Φωτογραφίας: French President Emmanuel Macron delivers a speech during a meeting on education at the amphitheater of the Sorbonne University in Paris, France August 25, 2022. Mohammed Badra/Pool via REUTERS

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει θέσει ως στόχο του να προσελκύσει θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα ήδη από το 2016, μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Εμανουέλ Μακρόν υπόσχεται να καταστήσει το Παρίσι καταφύγιο για τις κεφαλαιαγορές με τη θέσπιση νέων μέτρων που θα διευκολύνουν τις αρχικές δημόσιες εγγραφές και θα φέρουν περισσότερες επενδύσεις σε μικρότερες εταιρείες.

«Πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες που ξεκίνησαν το 2017 για να καταστήσουμε τη Γαλλία πιο ελκυστικό μέρος και να βοηθήσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας μας», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένη ομιλία που προβλήθηκε την Τρίτη σε συνέδριο που διοργάνωσε η Euronext NV, ο διαχειριστής του χρηματιστηρίου με έδρα το Παρίσι. «Αυτή θα είναι η προτεραιότητα τους επόμενους μήνες σε εθνικό επίπεδο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o Μακρόν στηρίζει την πρόταση ενός νομοθέτη του κόμματός του που προβλέπει τη δημιουργία μετοχών με πολλαπλά δικαιώματα ψήφου, ώστε οι ιδρυτές μιας επιχείρησης να μπορούν να αντλούν κεφάλαια διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο της εταιρείας. Η πρόταση προβλέπει, επίσης, ευκολότερες και λιγότερο δαπανηρές απολύσεις υψηλόμισθων στελεχών, όπως τραπεζιτικών και traders, γεγονός που θα ενθάρρυνε τις τράπεζες στο Παρίσι να προχωρήσουσε σε προσλήψεις.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει θέσει ως στόχο του να προσελκύσει θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα ήδη από το 2016, μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Μακρόν δήλωσε, εξάλλου, στο βίντεο ότι οι φιλοεπιχειρηματικές πολιτικές του μετά το Brexit μεταφράζονται στη δημιουργία περισσότερων από 7.000 θέσεων εργασίας στον τομέα μεταξύ των 2017 και 2022. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το Bloomberg, η κυβέρνηση επιθυμεί την περαιτέρω ανάπτυξη ολόκληρης της αλυσίδας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μετά το πρώτο κύμα μετεγκαταστάσεων και την επέκταση στη χώρα από τράπεζες όπως η JPMorgan Chase & Co., η Morgan Stanley και η Bank of America Corp.

Παράλληλα, ο Μακρόν υποσχέθηκε να βοηθήσει τις εισηγμένες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να αντλήσουν κεφάλαια, σύμφωνα με το κείμενο του βίντεο που κοινοποιήθηκε από το γραφείο του προέδρου της Γαλλίας. Η δημόσια τράπεζα Caisse des Depots et Consignations θα δώσει 500 εκατ. ευρώ για επενδύσεις σε ταμεία που επενδύουν σε μικρότερες επιχειρήσεις, είπε.

Τέλος, έκανε εκ νέου έκκληση εκ μέρους της Γαλλίας για μια ένωση κεφαλαιαγορών στην ΕΕ, λέγοντας ότι θα αποτελέσει προτεραιότητα για την επόμενη Κομισιόν μετά τις Ευρωεκλογές του Ιουνίου. «Θέλω μαζί με τη Γερμανία να προχωρήσουμε σε τολμηρές προτάσεις τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε ο Μακρόν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments