Αθλητισμός

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έκανε η Εθνική Ελλάδας με 5-0 του Καζακστάν

Μεγάλο βήμα για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έκανε η Εθνική Ελλάδας με 5-0 του Καζακστάν

Πηγή Φωτογραφίας: EURO 2024 / PLAY OFF / ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Την Τρίτη κόντρα στη Γεωργία ο τελικός πρόκρισης - Δείτε τα γκολ

Το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειαζόταν η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για να βρεθεί ξανά σε μια μεγάλη διοργάνωση έγινε σήμερα το βράδυ στην OPAP Arena.

Κι έγινε με τον πλέον εμφατικό τρόπο καθώς η γαλανόλευκη σ’ ένα ονειρικό πρώτο ημίχρονο σκόρπισε στα… τέσσερα σημεία του ορίζοντα το Καζακστάν και εξασφάλισε την πρόκριση της στον τελικό των play off της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2024.

Εκεί όπου την ερχόμενη Τρίτη (26/3) στην Τιφλίδα θα αντιμετωπίσει τη Γεωργία που επιβλήθηκε στον άλλο ημιτελικό με 2-0 του Λουξεμβούργου.

Μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια «Είμαστε φαβορί, είμαστε έτοιμοι, δεν υπάρχει δικαιολογία», είχε πει το απόγευμα της Τετάρτης ο Γκουστάβο Πογιέτ κι ο Ουρουγουανός αποδείχθηκε ότι ήξερε τι έλεγε, αλλά και τι έκανε.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να επιλέξω τους παίκτες που μας έφεραν μέχρι εδώ ή αυτούς που είναι στην καλύτερη φόρμα», είχε παραδεχθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός, επιλέγοντας τελικά τους πρώτους και βλέποντας τον Δημήτρη Πέλκα (που εμφανιζόταν να χάνει τη θέση του από τον Τζόλη) να εξελίσσεται στον απόλυτο πρωταγωνιστή.

Με την ελληνική ομάδα να έχει μπει πολύ δυνατά, έχοντας και τη βοήθεια του κόσμου, μόλις στο 9′ ο Πέλκας αφού είδε τον Σάτσκι να διώχνει το σουτ, διεκδίκησε τη μπάλα και κέρδισε το πέναλτι.

Ο Μπακασέτας «εκτέλεσε» τον Καζάκο γκολκίπερ για το 1-0 με το γήπεδο να παίρνει φωτιά. Οι άπειροι από τέτοιες συνθήκες πίεσης φιλοξενούμενοι πριν συνέλθουν απο το γρήγορο γκολ δέχθηκαν και το δεύτερο στο 15’…Σε μια απλή, αλλά ιδανική επίθεση η μπάλα κυκλοφόρησε άψογα κι ο Μασούρας με σέντρα ακριβείας βρήκε τον Πέλκα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με τον τελευταίο με κεφαλιά ψαράκι να κάνει το 2-0.

Το Καζακστάν τα είχε χαμένα και αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το μοναδικό λάθος που κάναμε στα πρώτα 45 λεπτά, πέταξε λευκή πετσέτα.

Στο 23′ από κακή εκτίμηση του Τσιμίκα ο Τσεσνόκοφ έκανε το μακρινό σουτ, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Χατζηδιάκου και κατέληξε στη ρίζα του δοκαριού προς ανακούφιση όλων…

Το 2-1 δεν έγινε κι αφού για ένα δεκάλεπτο πάγωσε ο ρυθμός, ήρθε το τελειωτικό χτύπημα μ’ ένα εντυπωσιακό τρίλεπτο ξέσπασμα.

Στο 37′ νέα εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, μαγική σέντρα με το εξωτερικό από τον Μασούρα στον Ιωαννίδη που σαν σε προπόνηση έκανε το 3-0 με τους Καζάκους να προσπαθούν να καταλάβουν τι έγινε…Δεν πέρασε όμως πολύ ώρα από τη σέντρα, κι η Εθνική κέρδισε κόρνερ με τον Τσιμίκα να κάνει τη σέντρα ακριβείας και τον Κουρμπέλη να πετυχαίνει το 4-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Σαράντα λεπτά ποδοσφαιρικής μαγείας που μας έκαναν να τρίβουμε τα μάτια μας…

Διαχείριση δυνάμεων Η πρόκριση είχε κριθεί και με την έναρξη του Β’ ημιχρόνου ο Πογιέτ απέσυρε τον Χατζηδιάκο που προέρχονταν από τραυματισμό βάζοντας τον Ρέτσο.

Η αλήθεια είναι ότι χαλαρώσαμε αρκετά και για ένα πεντάλεπτο το Καζακστάν ήταν συνέχεια στην περιοχή μας, χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα ο Βλαχοδήμος με τον Πογιέτ όμως να φωνάζει ζητώντας απ’ όλους να επιστρέψουν σε… ρυθμούς πρώτου ημιχρόνου.

Αυτό όμως συνέβη όταν μπήκαν στο ματς Κωνσταντέλιας, Γιακουμάκης και λίγο αργότερα ο Ρότα καθώς η Εθνική βρίσκοντας συνεχώς χώρους άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Εκεί δείξαμε μια σχετική αναποτελεσματικότητα, αλλά τη λύση έδωσε ο Μαρόσκιν ο οποίος στο 86′ με αυτογκόλ διαμόρφωσε το τελικό 5-0.Η ουσία είναι όμως ότι σ’ ένα ματς δίχως αύριο η Εθνική έκανε τη δουλειά με τον καλύτερο τρόπο και τώρα απομένει ένα τελευταίο (αλλά σίγουρα πιο δύσκολο) εμπόδιο για να μπορέσει να πετύχει το όνειρο της πρόκρισης στα τελικά του Euro 2024.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments