Πολιτική

Άδωνις: Το ΚΚΕ ζει σε μια παράλληλη πραγματικότητα – Ενδυναμώνουμε, δεν ιδιωτικοποιούμε, το ΕΣΥ

Άδωνις: Το ΚΚΕ ζει σε μια παράλληλη πραγματικότητα – Ενδυναμώνουμε, δεν ιδιωτικοποιούμε, το ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: ( ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)//Την ιδεολογική τύφλωση του ΚΚΕ κατακεραύνωσε, από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το ΚΚΕ είναι ο Πλάτωνας της σύγχρονης εποχής

Την ιδεολογική τύφλωση του ΚΚΕ κατακεραύνωσε, από το βήμα του Κοινοβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, απαντώντας στην επίκαιρη επερώτηση του γενικού γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα και είκοσι βουλευτών του εν λόγω κόμματος με θέμα «οι οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην Υγεία», ο υπουργός Υγείας επισήμανε: «Μου ετέθη το ερώτημα για το αν έχω διαβάσει την πρόσφατη μελέτη για τον αντίκτυπο των απογευματινών χειρουργείων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν 3,8 εκατομμύρια απογευματινά χειρουργεία. Αλλά το ΚΚΕ δεν το απασχολεί το δάσος, το εάν έγιναν απογευματινά χειρουργεία. Το ΚΚΕ εστιάζει στις παραλείψεις και τις αδυναμίες. Κανείς δεν αρνείται τις αδυναμίες των απογευματινών χειρουργείων, αλλά το ΚΚΕ αδυνατεί να δει την πραγματικότητα, το γεγονός ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο ευδοκίμησαν τα απογευματινά χειρουργεία. Το ΚΚΕ ζει σε μια παράλληλη πραγματικότητα. Όμως, εμένα μου αρέσει η πραγματικότητα και η λογική. Έτσι, έγινα από μικρός δεξιός, ένας φιλελεύθερος δεξιός.

Η βασική διαφορά δεξιού και αριστερού είναι η διαφορά Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Ο Πλάτωνας ήταν ιδεαλιστής και πουλήθηκε ως δούλος στη Σικελίας, σε αντίθεση προς τον πραγματιστή Αριστοτέλη, ο οποίος πέθανε σε ηρεμία και σε βαθύ γήρας. Ο δεξιός είναι ρεαλιστής, ο κομμουνιστής είναι ιδεαλιστής», είπε χαρακτηριστικά ο Ά. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «η «καρδιά» της κριτικής του ΚΚΕ είναι ότι, δήθεν, με τα απογευματινά χειρουργεία επιχειρείται η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Μα, σε αντίθεση με όσα λέει το ΚΚΕ, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, έχουν αυξηθεί οι δαπάνες για την ανακαίνιση και τον τεχνολογικό εξοπλισμό του ΕΣΥ και έχουν αυξηθεί οι προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Και ακόμη, δεν έκρυψα πως θέλω ο κορμός της υγείας πρέπει να είναι δημόσιος και ότι δεν πρέπει να φθάσουμε στην ακρότητα της Αμερικής, στην οποία κυριαρχεί η απόλυτη ιδιωτική πρωτοβουλία στην υγεία».

«Επίσης», συμπλήρωσε ο Ά. Γεωργιάδης, «το ΚΚΕ προτείνει πολλές χιλιάδες προσωπικό στην υγεία. Μα οι περισσότερες προσλήψεις σημαίνουν περισσότερες δαπάνες, χωρίς, όμως, να λέει το ΚΚΕ από πού θα βρεθούν αυτά τα λεφτά. Η ιδεολογία του κομμουνισμού προσκρούει στην πραγματικότητα. Και όποιος συγκρούεται με την πραγματικότητα, πέφτει κατ’ ευθείαν στα βράχια. Και αυτό είναι κάτι που το πληρώσαμε πολύ ακριβά κατά τη δεκαετία των μνημονίων.

Προς το συμφέρον των ασθενών είναι να μειωθεί το clawback, το οποίο λειτουργεί προς όφελος των λιγότερο πλουσίων ασθενών. Και αυτό γίνεται, γιατί το clawback δεν πρέπει να είναι αυξημένο. Παίρνουμε μια σειρά μέτρων για τη μείωση του clawback. Ο πλούσιος θα βρει το φάρμακό του, αλλά ο φτωχός δεν πρόκειται να βρει το φάρμακο του, πολύ περισσότερο, αν δεν μειωθεί το clawback, ο φτωχός ασθενής δεν θα μπορεί να βρει το φάρμακό του σε προσιτή τιμή και όποτε το χρειάζεται», κατέληξε ο Ά. Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments