Διεθνή

Η Δύση καταδικάζει το λουτρό αίματος στη Μόσχα [vid]

Η Δύση καταδικάζει το λουτρό αίματος στη Μόσχα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Ρώσοι αφήνουν λουλούδια έξω από το Crocus City Hall που κάηκε μετά την τρομοκρατική επίθεση. (EPA/MAXIM SHIPENKOV).

Στο άκουσμα της τρομοκρατικής επίθεσης σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα με δεκάδες νεκρούς, χώρες της Δύσης, και όχι μόνο, έσπευσαν σοκαρισμένες να την καταδικάσουν και να εκφράσουν συλλυπητήρια, μαζί με το αίτημα τιμωρίας των υπευθύνων

«Οι εικόνες είναι απλώς φρικτές και δύσκολες να παρακολουθηθούν, και οι σκέψεις μας προφανώς θα είναι με τα θύματα αυτής της τρομερής, τρομερής επίθεσης με πυροβολισμούς».

Ελλάδα, υπουργείο Εξωτερικών

Αποτροπιασμό για την επίθεση εξέφρασαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερινά Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε: «Είμαστε συγκλονισμένοι από τις τρομερές εικόνες που έρχονται από τη Μόσχα μετά τη φρικτή επίθεση στο Crocus City Hall. Οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των θυμάτων στις οποίες εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια». 

ΗΠΑ, Γαλλία, υπουργείο Εξωτερικών

«Οι εικόνες που φτάνουν σε εμάς από τη Μόσχα είναι φρικτές. Η σκέψη μας είναι στα θύματα, τους τραυματίες και τον ρωσικό λαό. Πρέπει να χυθεί φως γι’ αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις».

Γερμανία, υπουργείο Εξωτερικών

«Οι εικόνες της φρικτής επίθεσης σε αθώους ανθρώπους στο Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα είναι φρικτές. Το παρασκήνιο πρέπει να αποσαφηνιστεί γρήγορα. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων». 

Ιταλία, πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι

«Η φρίκη της σφαγής αμάχων, αθώων πολιτών στη Μόσχα, είναι απαράδεκτη. Η ιταλική κυβέρνηση καταδικάζει με απόλυτο και σαφέστατο τρόπο τη βάρβαρη αυτή τρομοκρατική ενέργεια. Εκφράζω την πλήρη αλληλεγγύη μου στα θύματα και τους συγγενείς τους».

Ολλανδία, πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε

«Οι εικόνες από τη Μόσχα, όπου η τρομοκρατική επίθεση για την οποία την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και προκάλεσε πολλά θύματα, είναι απολύτως φρικτές. Η σκέψη μου είναι μαζί τους, με τους αγαπημένους τους και τον ρωσικό λαό».

Καταδικαστικά μηνύματα από ΕΕ και ΟΗΕ Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Πίτερ Στάνο: «Η ΕΕ είναι σοκαρισμένη και εκφράζει αποτροπιασμό για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα. Η ΕΕ καταδικάζει κάθε επίθεση κατά αμάχων. Η σκέψη μας είναι σε όλους εκείνους τους Ρώσους πολίτες που έχουν πληγεί».

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας υπογραμμίζουν την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι δράστες, οι διοργανωτές, οι χρηματοδότες και οι χορηγοί αυτών των κατακριτέων τρομοκρατικών ενεργειών και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.Καταδικάζουν απερίφραστα την αποτρόπαια και άνανδρη, τρομοκρατική επίθεση και εκφράζουν συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων».

Εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Φαρχάν Χακ: «Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση κοντά στη Μόσχα και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες που πενθούν, καθώς επίσης στον λαό και στην κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας». 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments