Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Η 25η Μαρτίου δείχνει τον δρόμο του ιστορικού μας καθήκοντος για μία Ελλάδα δυνατή

Νίκος Χαρδαλιάς: Η 25η Μαρτίου δείχνει τον δρόμο του ιστορικού μας καθήκοντος για μία Ελλάδα δυνατή

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Τη δοξολογία στη Μητρόπολη και ακολούθως τη στρατιωτική παρέλαση, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο των 203 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που πραγματοποιήθηκαν υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

«Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ένα μείζον ιστορικό ορόσημο όχι μόνο για το έθνος μας, αλλά για το σύνολο του νεωτερικού πολιτισμού»

Τη δοξολογία στη Μητρόπολη και ακολούθως τη στρατιωτική παρέλαση, παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο των 203 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης που πραγματοποιήθηκαν υπό τη διοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής.

«Η Ελληνική Επανάσταση αποτελεί ένα μείζον ιστορικό ορόσημο όχι μόνο για το έθνος μας, αλλά για το σύνολο του νεωτερικού πολιτισμού, για όλη την ανθρωπότητα. Είναι το χρονικό σημείο, στο οποίο οι αξίες του Διαφωτισμού διέρρηξαν το σκοτάδι της ανατολίτικης δεσποτείας, δείχνοντας στους λαούς της Βαλκανικής τον δρόμο για την ελευθερία και τη δημιουργία ανεξάρτητων εθνικών κρατών.

Ο αγώνας των Ελλήνων έφερε ξανά, μετά από τέσσερις αιώνες δουλείας, τα ιδανικά της δημοκρατίας, του ανθρωπισμού, του πολιτισμού, της υπερηφάνειας και της πολιτικής αρετής στον τόπο που γεννήθηκαν. Με σεβασμό και υπερηφάνεια, σήμερα γιορτάζουμε τους ηρωικούς προγόνους μας, που κατάφεραν αυτό που μέχρι τότε φάνταζε ακατόρθωτο: να ταπεινώσουν μια μεγάλη αυτοκρατορία, βάζοντας οριστικό τέλος στον αυταρχισμό και την καταπίεση.

Το πνεύμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι ολοζώντανο και πιο επίκαιρο από ποτέ, δείχνοντας τον δρόμο του ιστορικού μας καθήκοντος: να διατηρήσουμε την Πατρίδα, με κάθε θυσία, ελεύθερη, κυρίαρχη, υπερήφανη, ακέραιη, δυνατή και ανεξάρτητη, με πρόοδο στο εσωτερικό και ισχυρή παρουσία στη διεθνή σκηνή. Χρόνια πολλά στην αιώνια Ελλάδα μας!»

Ο κ. Χαρδαλιάς υποδέχτηκε στην είσοδο της Μητρόπολης την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μαζί με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια που εκπροσώπησε την κυβέρνηση, τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα και τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα Θεοχάρη.

Εντός του μητροπολιτικού ναού, την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία υποδέχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος χοροστάτησε στη δοξολογία.

Αμέσως μετά, ο Περιφερειάρχης Αττικής μετέβη στην πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να παρακολουθήσει την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση της οποίας προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments