Γεωπολιτικά

Χούθι: Απειλούν τη Σαουδική Αραβία με αντίποινα αν υποστηρίξει τις αμερικανικές επιθέσεις

Χούθι: Απειλούν τη Σαουδική Αραβία με αντίποινα αν υποστηρίξει τις αμερικανικές επιθέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: ant1cyprus//«Στείλαμε ένα μήνυμα στη Σαουδική Αραβία ότι θα αποτελέσει στόχο εάν επιτρέψει στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν το έδαφος ή τον εναέριο χώρο της στην επίθεσή τους στην Υεμένη», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι Αλ Χούθι, μέλος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Al-Masirah.

Οι μαχητές Χούθι που εδρεύουν στην Υεμένη εξαπέλυσαν απειλές κατά της Σαουδικής Αραβίας, προειδοποιώντας την να μην υποστηρίξει τα αμερικανικά πλήγματα.

«Στείλαμε ένα μήνυμα στη Σαουδική Αραβία ότι θα αποτελέσει στόχο εάν επιτρέψει στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη να χρησιμοποιήσουν το έδαφος ή τον εναέριο χώρο της στην επίθεσή τους στην Υεμένη», δήλωσε ο Μοχάμεντ Άλι Αλ Χούθι, μέλος του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου των Χούθι, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Al-Masirah.

Η στάση της Σαουδικής Αραβίας

Οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου πλήττουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις των Χούθι από τις αρχές του τρέχοντος έτους για να ανακόψουν την επίθεση της ομάδας σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, μια ζωτικής σημασίας υδάτινη οδό για το παγκόσμιο εμπόριο, σημειώνει το Bloomberg.

Η Σαουδική Αραβία, η οποία συνορεύει με την Υεμένη, δεν έχει συμμετάσχει σε αυτές τις αεροπορικές επιθέσεις ή σε μια ναυτική επιχείρηση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που έχει ως στόχο να παρέχει στα εμπορικά πλοία ασφαλή διέλευση μέσω της νότιας Ερυθράς Θάλασσας και του Κόλπου του Άντεν. Το βασίλειο προσπαθεί να καταλήξει σε ειρηνευτική συμφωνία με τους Χούθι για να τερματιστεί ο εμφύλιος πόλεμος στην Υεμένη, μια σύγκρουση που μαίνεται για το μεγαλύτερο μέρος της τελευταίας δεκαετίας, με τις δύο πλευρές να βρίσκονται σε μια εύθραυστη εκεχειρία από το 2022.

Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας ηγήθηκε μιας στρατιωτικής εκστρατείας κατά των Χούθι, η οποία υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ και ξεκίνησε το 2015. Όμως τώρα θεωρεί την ειρήνη στην Υεμένη ως κλειδί για τη διατήρηση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments