Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά κέρδη και ζημίες από την πρώτη μέρα της πρότασης δυσπιστίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ μετρά κέρδη και ζημίες από την πρώτη μέρα της πρότασης δυσπιστίας

Πηγή Φωτογραφίας: [368004] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ "ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Για κοκορομαχίες κάνει λόγο ο κ. Κασσελάκης.

Παρά τους ενδοιασμούς που είχαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως προς την αποτελεσματικότητα της πρότασης δυσπιστίας, οι συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη συνέβαλαν τελικά στη διαμόρφωση του τελικού κειμένου, το οποίο κατέθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Όπως έλεγαν, δε, στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η συνεργασία μεταξύ της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη ήταν πάρα πολύ καλή και ιδιαίτερα αποδοτική, καθώς έγιναν αποδεκτές όλες οι σχετικές προτάσεις.

Ωστόσο, σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ συντάχθηκε με την πρόταση δυσπιστίας, εκτίμησε ότι θα πρόκειται για «κοκορομαχία», μια «διαδικασία-σόου, που δεν θα καταφέρει δυστυχώς τίποτα ως προς την ουσία, την κρατική συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών».

Η αναφορά αυτή σχολιάστηκε πολλάκις από τον υπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Μάκη Βορίδη, στη Βουλή, φέρνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ομολογουμένως δύσκολη θέση.

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε δηκτικά ότι ο κ. Στέφανος Κασσελάκης ήταν «σαν να καταγγέλλει τους βουλευτές του κόμματός του» που θα προσυπέγραφαν τη μομφή κατά της κυβέρνησης μαζί με τρία ακόμη κόμματα.

Και ενώ ήδη είχαν αρχίσει παρασκηνιακές συνεννοήσεις μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων των τεσσάρων κομμάτων που την υπέγραψαν τελικά ο κ. Κασσελάκης χάραξε ακόμη πιο έντονα τις διαχωριστικές  γραμμές του από τα άλλα κόμματα.

Η πλέον χαρακτηριστική ήταν η αιχμή που άφησε κατά του Νίκου Ανδρουλάκη στο ζήτημα της συνεννόησης των προοδευτικών κομμάτων, καθώς όπως είπε «γύρω από την πρόταση μομφής στοιχίζονται όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί» πολιτικοί που απέκλειαν προεκλογικά τις αλλεπάλληλες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για κυβερνητική συνεργασία, διατηρώντας τον Μητσοτάκη στην εξουσία».

Από την άλλη, στην Κουμουνδούρου επιλέγουν να σηκώνουν την ένταση και τους τόνους της αντιπαράθεσης, ζητώντας ευθέως την παραίτηση της κυβέρνησης. «Θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί. Πρέπει να φύγουν άμεσα. Με εκλογές. Να σταματήσει εδώ ο κατήφορος της χώρας. Να απαλλαγούμε από την κυβέρνηση της μονταζιέρας για το έγκλημα των Τεμπών, της ακρίβειας, των υποκλοπών, της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και του κράτους δικαίου», τόνισε η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε δήλωσή της.

Όσο για τον κύριο Κασσελάκη, αυτός προτίμησε να αναπαράγει ανάρτηση στα κοινωνικά μέσα του κ. Νίκου Παππά, με τον οποίον εκπέμπει στο ίδιο μήκος κύματος. Έτσι, συμπαραστάτη του ο κ. Κασσελάκης σε αυτή τη θέση που έχει βρεθεί ήταν ο Νίκος Παππάς ο οποίος από τη θέση του εισηγητή επανέλαβε την ανάγκη για ενισχυμένη παρουσία και ευρωπαίων παρατηρητών στις εκλογές με τα κυβερνητικά στελέχη να επιστρέφουν τις κατηγορίες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζοντας την καταδικαστική απόφαση του ειδικού δικαστηρίου με 13-0 υπέρ της καταδίκης του στην διαμάχη του με τον κύριο Καλογρίτσα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Κασσελάκης αναπαρήγαγε το tweet του Νίκου Παππά από την παρέμβασή του με τον Παύλο Μαρινάκη να του εξαπολύει νέα πυρά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments