Πολιτική

Η Κεχαγιά προκαλεί τη ΝΔ σε σύσταση Προανακριτικής δύο συνεδριάσεων – Πώς απάντησε ο Βορίδης

Η Κεχαγιά προκαλεί τη ΝΔ σε σύσταση Προανακριτικής δύο συνεδριάσεων – Πώς απάντησε ο Βορίδης

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικης επιτροπής για τα Τέμπη μιας ή δύο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος;» διερωτάται η εκπροσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, για να έρθει «έτοιμη» η απάντηση από τον υπουργό Επικρατείας

Στη σκιά της «αποκάλυψης» του Νίκου Παππά περί «προσυνεννόησης» ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης και σε συνέχεια του «δεν κρύβομαι, δεν πρόκειται να κρυφτώ» του Κώστα Αχ. Καραμανλή πίσω από την ασυλία του, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, προκάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στη συγκρότηση Προανακριτικής δύο συνεδριάσεων, έτσι ώστε ο πρώην υπουργός Μεταφορών και άλλα πολιτικά πρόσωπα να βρεθούν ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης για την υπόθεση των Τεμπών.

«Μπορεί να δεσμευτεί η ΝΔ ότι θα ψηφίσει τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη μιας ή δύο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθεί ο κ. Καραμανλής και όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη ώστε να δικαστούν με βάση τις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων;» ήταν το ερώτημα που έθεσε σε ανάρτησή της η κυρία Κεχαγιά.

Η απάντηση ήρθε από τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη, που δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ: «Θα κατατεθεί [το αίτημα], θα δούμε αν υπάρχουν νεότερα στοιχεία – γιατί έχουν ήδη κατατεθεί δύο προτάσεις για σύσταση προκαταρκτικής που απέρριψε η Βουλή. Αν έχουν την ευγενή καλοσύνη και πιστεύουν αυτά που λένε, να κάνουν την κατάθεση της πρότασης, να δούμε τα νεότερα στοιχεία και να τα αξιολογήσουμε». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments