Πολιτική

Χαρδαλιάς: «640 εκατ.από την Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

Χαρδαλιάς: «640 εκατ.από την Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση των ευάλωτων συμπολιτών μας»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Η άμβλυνση των συνεπειών που επέφεραν οι κρίσεις αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Η άμβλυνση των συνεπειών που επέφεραν οι κρίσεις αποτελεί υποχρέωση της Περιφέρειας Αττικής», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ενίσχυση των ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων με στοχευμένες δράσεις, ύψους 640 εκατ. ευρώ για την περίοδο μέχρι το 2027, προανήγγειλε ο Περιφερειάρχης ΑττικήςΝίκος Χαρδαλιάς, απευθύνοντας χαιρετισμό στο 1ο ετήσιο συνέδριο του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπό τον τίτλο «ΟΠΕΚΑ: Χθες, σήμερα, αύριο», που διεξάγεται στη Βιβλιοθήκη της Βουλής (πρώην Δημόσιο Καπνεργοστάσιο).

«Η ευαισθησία ενός κράτους αντικατοπτρίζεται στις πολιτικές του» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Αττικής, αναφέροντας πως από τα 640 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν:

  • Τα 410 εκατ. ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ 2021-2027
  • Τα 200 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ).
  • Τα 30 εκατ. ευρώ από ίδιους πόρους.

«Η ελληνική κοινωνία βίωσε τα τελευταία χρόνια δύο μεγάλες κρίσεις, τη χρηματοπιστωτική τη δεκαετία του 2010 και την πανδημία ακολούθως. Αμφότερες άφησαν το αρνητικό αποτύπωμά τους στο εισοδηματικό και βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Η άμβλυνση αυτών των συνεπειών, μέσω της στήριξης των ευάλωτων συμπολιτών μας, είναι υποχρέωσή μας», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής έκανε ειδική μνεία στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ 2021-2027, το οποίο απευθύνεται σε δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και στα νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια, δίνοντας ξεχωριστή έμφαση στη στήριξη των παιδιών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments