Ελλάδα

Γενική απεργία στις 17 Απριλίου από τη ΓΣΕΕ για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κατώτατο μισθό

Γενική απεργία στις 17 Απριλίου από τη ΓΣΕΕ για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κατώτατο μισθό

Πηγή Φωτογραφίας: Απεργιακή συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022. (POOL ΕΦΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ)

«Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη»

Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε γενική απεργία για την Τετάρτη 17 Απριλίου αντιτιθέμενη στο ύψος της αύξησης του κατώτατου μισθού που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ ζητεί να επιστρέψουν τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

Την ώρα που η ακρίβεια έχει γίνει θηλιά στον λαιμό των εργαζομένων, με τον πληθωρισμό να έχει εξαντλήσει τα εισοδήματά τους και την αγοραστική τους δύναμη να βρίσκεται στα τάρταρα, την ώρα που η ΓΣΕΕ έχει τεκμηριωμένα καταθέσει πρόταση για αύξηση στο 60% του διάμεσου μισθού που είναι το κατώφλι της φτώχειας συν την αύξηση της παραγωγικότητας και τον εκτιμώμενο πληθωρισμό, την ώρα που η Ελλάδα είναι πρώτη στη συμμετοχή των επιχειρηματικών κερδών στο εθνικό εισόδημα αλλά προτελευταία στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση ανακοινώνει κατώτατο μισθό αναντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων. Αυξήσεις που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζουν συνθήκες στις οποίες ένας εργαζόμενος που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, δεν θα βρίσκεται κάτω από το κατώφλι της φτώχειας και θα έχει ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Εμείς δεν ζητάμε ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητάμε αυξήσεις από τους εργοδότες μας για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Ζητάμε πίσω τα εργαλεία συλλογικής διαπραγμάτευσης μέσω της επαναφοράς του θεσμικού πλαισίου των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ έχει λάβει απόφαση και διοργανώνει με δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, Γενική Απεργία για τις 17 Απριλίου.

Κλιμάκια της Συνομοσπονδίας έχουν μέχρι στιγμής επισκεφτεί περίπου 30 πόλεις της Ελλάδας, επικοινωνώντας τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στην απεργία του Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι, και αυτό το μήνυμα είναι σαφές, δεν μπορούν να πορευθούν με μισθούς στα τάρταρα και με την ακρίβεια στα ύψη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments