Διεθνή

Τουρκικές εκλογές: Αυξήσεις στις συντάξεις υπόσχεται ο Ερντογάν – Σταθερά πρώτος ο Ιμάμογλου

Τουρκικές εκλογές: Αυξήσεις στις συντάξεις υπόσχεται ο Ερντογάν – Σταθερά πρώτος ο Ιμάμογλου

Πηγή Φωτογραφίας: Ekrem Imamoglu speaks at a campaign rally in Istanbul on 22 March (AFP/Yasin Akgul)

Κρίσιμη η ψήφος των Κούρδων ψηφοφόρων

Υπέρ του Ιμάμογλου ανοίγει ελαφρώς η ψαλίδα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, με την Τουρκία να κινείται σε εκλογικούς ρυθμούς και τις κάλπες των εκλογών να στήνονται σε όλη τη χώρα. Μέχρι πρότινος, οι δημοσκoπήσεις έδιναν την εικόνα μίας αμφίρροπης μάχης, που θα κρινόταν στον πόντο και στο περιθώριο του στατιστικού λάθους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δήμος Κωνσταντινούπολης αποτελεί «άγιο δισκοπότηρο» για κυβέρνηση και αντιπολίτευση, με τον Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να εκθρονίσει τον Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ειδικότερα, το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω τον έλεγχο του προέδρου Ερντογάν στο πολιτικό σύστημα, έπειτα από δύο δεκαετίες διακυβέρνησης της Τουρκίας. Σε περίπτωση, όμως, που δεν καταφέρει να πάρει πίσω τον δήμο Κωνσταντινούπολης, μπορεί να αναδείξει τον νυν δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου ως τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της αντιπολίτευσης, με προοπτική να είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας.

Κρίσιμη η ψήφος των Κούρδων ψηφοφόρων Κρίσιμη θεωρείται η ψήφος των Κούρδων ψηφοφόρων. Το φιλοκουρδικό κόμμα κατεβάζει στην Κωνσταντινούπολη μία αδύναμη υποψηφιότητα και σημαντικό μέρος της εκλογικής του βάσης προσανατολίζονται στον Ιμάμογλου.

Ο Ερντογάν ρίχνει προσωπικά όλο το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας στην Κωνσταντινούπολη. Ενώ τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί και σε έναν πόλεμο φθοράς του Ιμάμογλου προβάλλοντας συνεχώς ένα βίντεο που δείχνει στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να μετρούν πάκους χρημάτων. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαντά ότι είναι τα χρήματα με τα οποία έγινε η αγορά του κτιρίου της τοπικής οργάνωσης στην Κωνσταντινούπολη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments