Πολιτική

Δένδιας: Σταθερότητα και ασφάλεια με πολυεπίπεδη άμυνα

Δένδιας: Σταθερότητα και ασφάλεια με πολυεπίπεδη άμυνα

Πηγή Φωτογραφίας: [368345] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τι ανέφερε σε ανάρτησή του για το ΝΑΤΟ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αναγκαίο η Ε.Ε. να αποκτήσει τον δικό της αυτόνομο αμυντικό βραχίονα, που θα συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ εντός του ευρω-ατλαντικού πλαισίου, τονίζει ο Νίκος Δένδιας σε ανάρτησή του στο Χ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο tweet του αναφέρεται στις δηλώσεις που έκανε στην Ειδική Εκδοση “Turning Points” του Euro2day.gr και των New York Times.

«H Ελλάδα απέναντι στις νέες απειλές και προκλήσεις, συμβατικές ή υβριδικές, αντιδρά σε δύο διαφορετικά επίπεδα στον τομέα ευθύνης μου:

  1. Λαμβάνει όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να ανταποκριθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις της στις προκλήσεις των καιρών. Στην κατεύθυνση αυτή διαμορφώνει την «Ατζέντα 2030» για την πλήρη αναδιοργάνωση της Δομής και Λειτουργίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, επικαιροποιεί το εξοπλιστικό της πρόγραμμα, κατά τρόπο που λαμβάνει υπόψη τα διδάγματα Ουκρανίας, Καυκάσου και Μέσης Ανατολής, τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας.
  2. Αξιοποιεί την αμυντική διπλωματία και ενισχύει τη θέση της ως σταθεροποιητικού παράγοντα, έχοντας ως βασικό συστατικό της πολιτικής της την περιφερειακή συνεργασία. Στην κατεύθυνση αυτή η Ελλάδα αξιοποιεί τον στρατηγικό της ρόλο στην περιοχή, ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και την διεύρυνση των συμμαχιών της επί Κυβέρνησης Μητσοτάκη» αναφέρει στην ανάρτησή του στα social media o κ. Δένδιας.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments