Διεθνή

Η αφρικανική σκόνη δεν πνίγει μόνο την χώρα μας αλλά και την Ελβετία

Η αφρικανική σκόνη δεν πνίγει μόνο την χώρα μας αλλά και την Ελβετία

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Shoppers walk along the street after the Swiss government relaxed some of its COVID-19 restrictions, as the spread of the coronavirus disease continues, at the Bahnhofstrasse shopping street in Zurich, Switzerland March 1, 2021. REUTERS/Arnd Wiegmann

Έχει μεταφερθεί ως τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Γερμανία.

Μια τεράστια ποσότητα άμμου από τη Σαχάρα έχει καλύψει τον ελβετικό ουρανό από την Παρασκευή, μειώνοντας την ορατότητα και δίνοντας μια κιτρινωπή απόχρωση στο φως της ημέρας σε μεγάλο μέρος της χώρας. «Η άμμος από τη Σαχάρα μειώνει την ηλιοφάνεια και την ορατότητα, ενώ υπάρχει αύξηση στη συγκέντρωση μικροσωματιδίων», υπογράμμισε η ελβετική μετεωρολογική υπηρεσία MétéoSwiss σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα X.

Καθώς η άμμος συγκεντρώνεται κάτω από τα 3.000 μέτρα, η ποιότητα του αέρα έχει επιδεινωθεί, από τις όχθες της λίμνης της Γενεύης μέχρι τα ηπειρωτικά.  Το AirCHeck, η εφαρμογή που ξεκίνησε από τα καντόνια παρέχοντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για την ποιότητα του αέρα στην Ελβετία, αναφέρει ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι υψηλή σε περιοχές που εκτείνονται από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά της χώρας.

Ηδη την Παρασκευή, ισχυροί νότιοι άνεμοι μετέφεραν άμμο της Σαχάρας από τη βόρεια Αφρική στην Ελβετία. Η Σαχάρα είναι η μεγαλύτερη πηγή σκόνης, απελευθερώνοντας από 60 έως 200 εκατομμύρια τόνους ετησίως και ενώ τα μεγαλύτερα σωματίδια πέφτουν γρήγορα στο έδαφος, τα μικρότερα μπορούν να μεταφερθούν χιλιάδες χιλιόμετρα και να φτάσουν σε όλη την Ευρώπη και τους ωκεανούς. Καθώς κατακάθεται, αυτή η άμμος δίνει μια πορτοκαλί απόχρωση στο χιόνι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments