Πολιτική

Άδωνις: Ο Καραμανλής χειροκροτήθηκε γιατί είναι ο πρώτος που παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθύνης

Άδωνις: Ο Καραμανλής χειροκροτήθηκε γιατί είναι ο πρώτος που παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθύνης

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Ο Κασσελάκης κάνει ακραίες δηλώσεις όπως ο Τραμπ

Το γεγονός ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πρώτος υπουργός στη μεταπολίτευση που παραιτήθηκε για λόγους πολιτικής ευθύνης, υπενθύμισε, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, παραχωρώντας συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο υπουργός Υγείας τόνισε αρχικά πως «αυτό που κάνει ο Κασσελάκης με τον στρατό είναι από κωμικό μέχρι εξοργιστικό. Ο Κασσελάκης το παίζει Ράμπο, ενώ υπηρέτησε μόλις είκοσι μέρες. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Δεν προσφέρονται οι Ένοπλες Δυνάμεις για πλάκα και για Life style. Κάθε μέρα ο Κασσελάκης έκανε TikTok και έφτασε στο σημείο να ζητήσει πρόωρες εκλογές, παρά το ότι ήταν στρατιώτης. Υπάρχουν ποινές για τους στρατιώτες που εκφέρουν πολιτικές απόψεις. Συμμετείχε, δε, σε τιμητικό άγημα και αυτό δείχνει εύνοια από την πλευρά του διοικητή».

Ερωτηθείς για το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές, ο Ά. Γεωργιάδης απάντησε πως «ο Κασσελάκης προσπαθεί να είναι διαρκώς στην επικαιρότητα. Ακολουθεί την τακτική του Τραμπ και για αυτό το λόγο, κάνει τη μια ακραία δήλωση μετά την άλλη. Όταν έχασε ο Καραμανλής οριακά το 2000, αποδέχθηκε το αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι αυτό ήταν οριακό και πολιτικά επώδυνο. Ήρθε από την Αμερική ο Κασσελάκης και διαπίστωσε πως έχουμε πρόβλημα διαβλητότητας εκλογών στην Ελλάδα. Έλα Χριστέ και Κύριε!».

Αναφερθείς στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, επειδή ο σταθμάρχης δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Έγιναν επτά παραβιάσεις του γενικού κανονισμού λειτουργίας. Η κονσόλα, που είχε ο σταθμάρχης μπροστά του, λειτουργούσε, αλλά ο σταθμάρχης δεν έκανε χρήση της κονσόλας. Και η σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 2023. Όμως η ολοκλήρωση της σύμβασης 717 δεν είναι η πρώτη σύμβαση που καθυστέρησε στην Ελλάδα. Οι μισές συμβάσεις στο δημόσιο τομέα παρουσιάζουν καθυστέρηση.  Και ως προς τους γονείς, θυμίζω πως είμαι γονέας. Συγκυριακά, το παιδί μου δεν ήταν στη μοιραία αμαξοστοιχία. Είναι τόσο μεγάλος ο πόνος των γονιών που τους επιτρέπω να με βρίσουν ακόμη περισσότερο αν αυτό τους παρηγορεί. Η δίκη πρόκειται να γίνει στους ταχύτερους δυνατούς χρόνους».

Ερωτηθείς, ακόμη, για το αν υπάρχει συγκάλυψη του δυστυχήματος των Τεμπών, ο Άδωνις απάντησε, λέγοντας πως «η δίκη για το Μάτι γίνεται μετά από έξι χρόνια. Η δίκη για τα Τέμπη θα γίνει σε ένα χρόνο. Αυτό είναι απόδειξη της μη υπάρξεως συγκάλυψης. Καμιά κυβέρνηση που θέλει να συγκαλύψει, δεν τρέχει τόσο γρήγορα τις διαδικασίες. Και αυτό το καταφέραμε με νόμο του κυρίου Φλωρίδη. Και ο Κώστας Καραμανλής είναι ο πρώτος που παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού. Είναι ο πρώτος υπουργός που παραιτήθηκε από τη μεταπολίτευση και μετά. Και τον χειροκροτήσαμε, εμείς οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μέσα στη Βουλή, επειδή ανέλαβε τις πολιτικές ευθύνες του», είπε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments