Πολιτική

Στην Eισαγγελία του Αρείου Πάγου ο N. Ανδρουλάκης: Κατέθεσε αίτημα για τα Τέμπη

Στην Eισαγγελία του Αρείου Πάγου ο N. Ανδρουλάκης: Κατέθεσε αίτημα για τα Τέμπη

Πηγή Φωτογραφίας: [368439] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Τους λόγους για τους οποίους θα μεταβεί σήμερα στον Άρειο Πάγο εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης

Τους λόγους για τους οποίους θα μεταβεί σήμερα στον Άρειο Πάγο εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκη, κατηγορώντας εκ νέου την κυβέρνηση για «διαφθορά, συγκάλυψη και ατιμωρησία».

Μιλώντας στον Ant1, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε πως θα επισκεφθεί το δικαστικό μέγαρο για να κάνει «αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ερευνήσει την υπόθεση με βάσει τα δημοσιεύματα του Βήματος και της Καθημερινής».

«Δεν μπορεί την ώρα που θρηνούσε όλη η Ελλάδα, κάποιοι να πάνε να πάρουν τις συνομιλίες, να τις χαλκεύσουν και να τις δώσουν στη δημοσιότητα. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόσωπο που πήρε και χάλκευσε τις συνομιλίες», σημείωσε. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, έχοντας διαρκώς στραμμένα τα πυρά του προς το Μαξίμου, είπε ότι «διαφθορά, συγκάλυψη, ατιμωρησία. Αυτό είναι το μοτίβο της ΝΔ σε μια σειρά από σκάνδαλα…».

Μάλιστα αναφερόμενος στις παραιτήσεις των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου από την Κυβέρνηση, επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού κατηγορώντας τον ότι «είναι αναξιόπιστος, είναι ένας πρωθυπουργός που δεν τιμά την καρέκλα του πρωθυπουργού» και ισχυρίστηκε ότι «τώρα τον πιάσαμε για άλλη μια φορά με την γίδα στην πλάτη». «Δεν τους παραίτησε ο κ. Μησοτάκης, εμείς τους παραιτήσαμε και εγώ προσωπικά με τις αποκαλύψεις στην Βουλή, αλλιώς θα ήταν ακόμη υπουργοί», υποστήριξε ακόμα.

Με δηκτικό τρόπο και επιχειρώντας να «συνδέσει» την πρόταση δυσπιστίας με τις επισυνδέσεις, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «Αν με παρακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και σήμερα θα καταλάβαινε ότι δεν συναντήθηκα με τον κ. Μαρινάκη, αλλά με τον κ. “Μαρινάκο”, τον γιό μου τον Μαρίνο, με το οποίο ήμουν εκείνο το βράδυ. Μάλλον δεν άκουσαν καλά το όνομα».

Αναφορικά με τα άρθρα για αποστολή sms από τη σύζυγο του πρωθυπουργού στον Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να αμβλυνθεί η ένταση στης σχέσεις του επιχειρηματία με την Κυβέρνηση, όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, ο κ. Ανδρουλάκης είπε «δεν πιστεύω σε sms, δεν τα ξέρω αυτά τα πράγματα, εμείς δεν είμαστε κόμμα που επινοεί, αλλά να καταγγέλλει εμένα για διαπλοκή, ενώ αυτός είναι διαπλεκόμενος, δείχνει ότι είναι αναξιόπιστος ο Πρωθυπουργός. Εγώ τι θέλω να επιτύχω; Θέλω να υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς, να μην υπάρχει ατιμωρησία, να είμαστε όλοι ίσοι, να μην υπάρχουν ισχυροί που είναι υπεράνω του νόμου».

Βάζοντας στο στόχαστρο του για ακόμη μια φορά τον πρωθυπουργό, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι «Προσπαθεί να φαίνεται ότι απέναντι του την ψεκασμένη αντιπολίτευση, να συνομιλεί απολίτικα με τον κ. Κασσελάκη, γιατί δεν θέλει απέναντι του το ΠΑΣΟΚ. Όλα τα πολιτικά πλήγματα, όλες τις ήττες του τα τελευταία χρόνια, όπως πχ. στις δημοτικές εκλογές, τις υπέστη από το ΠΑΣΟΚ που κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευσης».

Σχετικά με την «κόντρα» ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για την δεύτερη θέση και τις σχέσεις του με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε «εγώ παίζω μπάσκετ, ο κ. Κασσελάκης παίζει γκολφ. Αγωνίζομαι για την δεύτερη θέση με ισχυρό ποσοστό. Οι ιστορίες αυτές που έχει διακινήσει ο κ Κασσελάκης, “Τραμπικής φιλοσοφίας”, είναι άλλοθι στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένα πολιτικό πρόσωπο που είχε αρθρογραφήσει υπέρ του κ. Μητσοτάκη. Ήταν υποψήφιος υπουργός του κ. Μητσοτάκη, σύμφωνα με στενό συνεργάτη του. Τώρα κάνει το σωσίβιο του κ. Μητσοτάκη»

Ερωτηθείς για το θέμα της συνεννόησης μεταξύ κομμάτων της αντιπολίτευσης πριν από την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε «αν είχε γίνει όπως είπε ο κ. Παππάς, θα έβγαινε ο κ. Κασσελάκης να πει για “κοκορομαχίες” ή δεν θα έπαιρνε την πρωτοβουλία ο ΣΥΡΙΖΑ; Ο κ. Παππάς έχει μάθει να λειτουργεί στο παρασκήνιο, εγώ λειτουργώ θεσμικά. Εγώ κάλεσα όλα τα κόμματα, πλην του κ. Βελόπουλου που θεωρώ ότι βοηθάει τον κ. Μητσοτάκη γιατί του απαντά σε θεωρίες συνωμοσίας. Εγώ ενημέρωσα θεσμικά πρώτα τον κ. Φάμελλο και μετά τους κ. Κουτσούμπα, Χαρίτση και Κωνσταντοπούλου».

Αναφορικά με τις Ευρωεκλογές, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «Οι ευρωεκλογές πρέπει να παράξουν πολιτικό αποτέλεσμα. Αν ο λαός εμπιστευτεί το ΠΑΣΟΚ και μένα προσωπικά ως μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, όλα θα αλλάξουν την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments