Πολιτική

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους επικεφαλής μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τους επικεφαλής μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ - 3η ΜΕΡΑ (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

Ο πρωθυπουργός θα έχει συζητήσεις με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων

Με την «ελίτ» της παγκόσμιας φαρμακοβιομηχανίας θα συναντηθεί αύριο στις 10.00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα έχει συζητήσεις με τους επικεφαλής εταιρειών και ενώσεων μελών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών και Ενώσεων (IFPMA), στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο τραπέζι θα τεθούν τα φλέγοντα  ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι το μείζον ζήτημα της μικροβιακής αντοχής ενώ οι προοπτικές νέων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα θα αναλυθούν εκτενώς

Βάσει πληροφοριών κύκλων της αγοράς, στην Αθήνα θα βρεθεί η αφρόκρεμα του κλάδου. Μεταξύ των CEOs που θα δώσουν το παρόν είναι της Pfizer, της Johnson & Johnson, της Novo Nordisk, της Merck Group, της Boehringer-Ingelheim, της Bayer, της Sanofi, της MSD, της TEVA, της Lilly.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς ο κ. Μητσοτάκης έχει στα χέρια του υπόμνημα στο οποίο περιλαμβάνονται οι τομείς που θα μπορούσαν οι κολοσσοί του φαρμάκου να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Κλινικές μελέτες για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών μεθόδων αλλά και τοποθέτηση κεφαλαίων σε νεοφυείς επιχειρήσεις (startups) αποτελούν πεδία τα οποία οι πολυεθνικές «μαρκάρουν» στενά ζυγίζοντας την πιθανότητα να ρίξουν κεφάλαια, διαβλέποντας ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης.

H Tρίπολη δυναμικά στο προσκήνιο

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως σε ένα ισχυρό ευρωπαϊκό hub παραγωγής φαρμάκων μετεξελίσσεται η Τρίπολη όπου ήδη «τρέχουν» δύο μεγάλες επενδύσεις, της Demo του Δημήτρη Δέμου και της Win Medica (όμιλος ELPEN), μία τρίτη, αυτή της Faran του Μάριου Κάτσικα, βρίσκεται υπό εξέλιξη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ευρύτερη περιοχή δύο ακόμη ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες αναζητούν τις κατάλληλες οικοπεδικές εκτάσεις, διερευνώντας το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν εργοστάσια.

Πρόκειται για συνολικές επενδύσεις που αγγίζουν τα 180 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα δημιουργήσουν εκατοντάδες καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας υψηλής ειδίκευσης (περισσότερες από 1.000).

Ταυτόχρονα η παραγωγή φαρμάκων θα μπορεί να καλύψει έως και το 75% των φαρμακευτικών αναγκών της χώρας, από το 60% σήμερα, περιορίζοντας δραστικά τις ελλείψεις που υπάρχουν, όπως επεσήμανε ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου, Medicines for Europe και συνδιευθύνων σύμβουλος του ομίλου ELPEN στην εκδήλωση υπό τον τίτλο «Επενδύσεις, Έρευνα και Καινοτομία» που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη το περασμένο Σάββατο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments