Πολιτική

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην Αριστερά για τη στοχοποίηση της κ. Μητσοτάκη

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην Αριστερά για τη στοχοποίηση της κ. Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [361620] Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΒΡΑΒΕΙΟΥ PRITZKER (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σαφείς αποστάσεις από τη χυδαία επίθεση.

Σαφείς αποστάσεις από τη χυδαία και τοξική στοχοποίηση της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη παίρνουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ευδιάκριτη είναι η αποστασιοποίηση που κράτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης από τις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα κατά της συζύγου του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, αναφερόμενος στις αναρτήσεις της Έλενας Ακρίτα που προκάλεσαν την αντίδραση τόσο της συζύγου του πρωθυπουργού, η οποία αναμένεται να κινηθεί νομικά, όσο και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Γιαννούλης κράτησε σαφείς αποστάσεις.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχω την προσωπική μου άποψη, στην ατζέντα αυτές οι δημόσιες διατυπώσεις, που αποκτούν προσωπικό χαρακτήρα, δεν είναι και ό,τι καλύτερο στην πολιτική όταν έχεις, δυστυχώς, και το λέω με πόνο, το πολιτικό πλεονέκτημα να παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα, έμπλεα ψεμάτων, για πολύ σημαντικά ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Γιαννούλης.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Νάντια Γιαννακοπούλου τόνισε πως “πολιτικά οφείλουμε να κάνουμε πολύ σκληρή αντιπολίτευση και στα πλαίσια της πολιτικής (ευπρέπειας) μπορούν να ειπωθούν τα πάντα. Οταν όμως εμπλέκεις με δυσώδη τρόπο την οικογένεια του οποιουδήποτε πολιτικού, θεωρώ ότι είναι ό,τι πιο χυδαίο υπάρχει. Είναι τραγικό, καταδικαστέο και, ξέρετε, μπορούμε να ασκήσουμε στον κ. Μητσοτάκη σκληρή κριτική για πολιτικά ζητήματα, όμως αυτό σταματά στα όρια της πολιτικής και στο πρόσωπο κάθε πολιτικού”.

«Δεν μπορούμε να βάζουμε σε αυτό το πλαίσιο ούτε μία λασπολογία στην οικογένεια και τα παιδιά του κάθε πολιτικού. Και, φυσικά, και της κυρίας Γκραμπόφσκι, που, ναι, έχει χτυπηθεί πολύ. Αλλά, φυσικά, και οποιαδήποτε άλλη γυναίκα ή άνδρα σύζυγο πολιτικού. Το θεωρώ χυδαίο και απαράδεκτο» πρόσθεσε, παραχωρώντας συνέντευξη σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό.

Καταλήγοντας για την υπόθεση, η Νάντια Γιαννακοπούλου ανέφερε πως και στην ίδια έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, αλλά σε διαφορετικά πλαίσια και επίπεδα.

«Το θέμα είναι να μιλήσουμε σκληρά στο πλαίσιο της πολιτικής και όχι για ζητήματα που αφορούν μέλη οικογενειών. Το θεωρώ απαράδεκτο και το καταδικάζω» επανέλαβε η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Νίκος Καρανίκας, άλλοτε σύμβουλος στρατηγικής του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα.  Ο κ. Καρανίκας «φωτογραφίζει» την κυρία Ακρίτα χωρίς να την κατονομάζει μιλώντας για τον «μισογυνισμό μιας γυναίκας».

Η αφορμή για την επίθεση δόθηκε εξαιτίας της ανάρτησης της κυρίας Ακρίτα, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της κ. Μαρέβας Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη και οδήγησε την τελευταία στην απόφαση να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Παράλληλα ο κ. Καρανίκας προσθέτει ότι «μπλέξαμε με το θέαμα και θα μας φάει η πολιτική δηθενιά του ινφουενσερισμού». Καταλήγει γράφοντας ότι «το πολιτικό κριτήριο δυστυχώς δεν κληρονομείται, αλλά εύκολα διασύρεται».

“Ο Μισογυνισμός μιας γυναίκας είναι χειρότερο φαινόμενο από τον σωβινισμό του άντρα φαλλοκράτη που εκφράζει τον μισογυνισμό του και δεν σβήνει με καμία και από καμία έδρα, είτε ακαδημαϊκή είτε κοινοβουλευτική. Καμιά επικράτεια και ιδιότητα δεν έδωσε δικαίωμα στον μισογυνισμό όπως και στον ρατσισμό”. συμπλήρωσε.

Επισημαίνεται πως ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Σωκράτης Φάμελλος δεν θέλησε να στοιχηθεί πίσω από την επίθεση, που εξαπολύεται εναντίον της συζύγου του πρωθυπουργου.

 Για την επίθεση της Έλενας Ακρίτα στην Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και όσα επακολούθησαν, ο κύριος Σ. Φάμελλος ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως «έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments