Πολιτική

Φάμελλος κατά Ακρίτα: Δεν θέλω το θέμα της ανάρτησής της να τροποποιήσει τη συζήτηση για τα Τέμπη

Φάμελλος κατά Ακρίτα: Δεν θέλω το θέμα της ανάρτησής της να τροποποιήσει τη συζήτηση για τα Τέμπη
«Είναι προφανές ότι θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το αίτημα της κας Ακρίτα για άρση της ασυλίας της»

«Η κυβέρνηση δεν επιτρέπει την αμεροληψία στον έλεγχο του εγκλήματος των Τεμπών» σημείωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος και αναφερθείς στην ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και όσα επακολούθησαν, ήταν κατηγορηματικός: «έχω την αίσθηση ότι αυτή η συζήτηση κινδυνεύει να τροποποιήσει το πραγματικό ερώτημα που είναι το κατηγορητήριο του κυρίου Καραμανλή».

Σημειώνεται ότι και ο Χρήστος Γιαννούλης και ο Νίκος Καρανίκας πήραν αποστάσεις από την στάση της κυρίας Ακρίτα.

«H αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη και από τον όρκο της και από τον ρόλο της να φέρνει στη Βουλή και στην επιφάνεια όλα τα ζητήματα στα οποία έπρεπε να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και προφανώς να προτείνει και άλλες λύσεις. Αλλά για το ότι υπάρχει oργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης στα Τέμπη είναι υπεύθυνη αντιπολίτευση; Δεν θα λέγαμε εύκολα κι εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα μια τέτοια φράση αν δεν ήμασταν σίγουροι» απάντησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο κλίμα τοξικότητας που χρεώνει στην αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση και στις κατηγορίες για εργαλειοποίηση της τραγωδίας μιλώντας στην εκπομπή «Στο Κέντρο» του ΕΡΤNews.

«Για ποιο λόγο δεν δέχτηκε η κυβέρνηση να έρθει ο πρόεδρος του ΟΣΕ, ο κύριος Σπηλιόπουλος να καταθέσει στην εξεταστική Επιτροπή, ο οποίος ήταν επί Νέας Δημοκρατίας. Ξεχάστε όλα τα κομματικά τις αναγνώσεις που έχουν μια ιδιοτέλεια πολιτική. Μιλάμε για τον πρόεδρο του ΟΣΕ που πήγε στον κύριο Μητσοτάκη με μια απόρρητη επιστολή και παραιτήθηκε μετά. Δεν μπορώ να το κατανοήσω» ανέφερε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για προανακριτική επιτροπή θέλει να λάμψει η αλήθεια στα Τέμπη»

Όταν ρωτήθηκε για το τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση για προανακριτική επιτροπή και γιατί επέλεξε το κόμμα να κάνει δημοσιοποίηση της πρότασης και όχι να την καταθέσει στη Βουλή με 30 υπογραφές απάντησε: «Εμείς το πρώτο που είμαστε υποχρεωμένοι είναι να λάμψει η αλήθεια στα Τέμπη και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ο σκοπός του ΣΥΡΙΖΑ είναι να υπάρχει απόδοση δικαιοσύνης που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής. Κάθε μέρα που περνάει βγαίνουν και νέα δεδομένα. Από την πρώτη επεξεργασία της Εξεταστικής επιτροπής προέκυψαν πολλά ζητήματα για τα οποία πρέπει να ελεγχθεί ο κύριος Καραμανλής. Κρατάω τον κύριο Καραγιάννη και τον κύριο Τριαντόπουλο. Για τον κ. Καραμανλή μέσα στις πρώτες 10 με 15 ημέρες του Μαρτίου ο κύριος Μητσοτάκης στο ΣΚΑΪ είπε “η Δικαιοσύνη να απαντήσει και να ληφθούν απαντήσεις από τη Δικαιοσύνη”. Δεν μπορεί όμως ο κύριος Καραμανλής να πάει στη Δικαιοσύνη αν δεν ανοίξει την πόρτα η Βουλή»

«Δεν καλύπτει η βουλευτική ασυλία τον κ. Καραμανλή»

Επιπλέον σχολίασε πως «όταν ήρθε ο κ. Καραμανλής στην Ολομέλεια για τη δυσπιστία και είπε ότι δεν κρύβομαι πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, δεν έλεγε όλη την αλήθεια. Υποκρινόταν, δεν τον καλύπτει η βουλευτική ασυλία.

Δεν υπάρχει θέμα βουλευτικής ασυλίας. Ούτε την επικαλείται, ούτε μπορεί να την επικαλεστεί. Είναι η ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Όμως ο κύριος Καραμανλής δεν είπε ότι δέχομαι με την εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών να πάω στη Δικαιοσύνη, να ελεγχθώ και να παραδοθώ καθαρός στην κοινωνία. Είπε δεν κρύβομαι πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Για ποιον λόγο δεν είπε την αλήθεια;».

Επιπλέον σημείωσε πως «ο κύριος Βορίδης από τον Νοέμβριο στη Βουλή είχε πει πριν καταθέσουμε την πρώτη πρόταση προκαταρκτικής ότι θα την απορρίψουν. Αυτό είναι προσβολή της Δημοκρατίας. Πριν καν δουν για ποιο λόγο ζητούμε τον έλεγχο;» και επισήμανε «έχουμε μια κυβέρνηση που έχει προανακοινώσει ότι απορρίπτει την προκαταρκτική».

«Λέμε λοιπόν στην κυβέρνηση: Αν τυχόν εμείς υποβάλλουμε προκαταρκτική και την απορρίψετε, αυτό αυτόματα είναι πολιτική αθώωση του κυρίου Καραμανλή».

Όταν ρωτήθηκε εάν ο ΣΥΡΙΖΑ την πρόταση που έχει φέρει στο δημόσιο διάλογο θα την καταθέσει και ως αίτημα προανακριτικής στη Βουλή απάντησε:

«Έχει περάσει ένα εικοσιτετράωρο και η κυβέρνηση, η οποία κρυβόταν πίσω από τη δικαιολογία ότι δεν υπάρχει κατηγορητήριο, δεν έχει απαντήσει στην πρότασή μας. Αυτό μας κάνει πάρα πολύ επιφυλακτικούς. Εμείς μπροστά στην πρόκληση φέρτε κατηγορητήριο, το φέραμε. Ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι αν το καταθέσουμε και απορριφθεί, μπορεί να αθωωθεί ο κ. Καραμανλής. Αυτό δεν το επιτρέπει η συνείδησή μας» και επισήμανε πως ακόμη και εάν οι δικαιοσύνη επιρρίψει ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή «δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε αίτημα προανακριτικής. Για το ίδιο αδίκημα, την ίδια υπόθεση, δεν μπορεί να υποβληθεί φάκελος. Άρα υπάρχει μία περίπτωση με πολιτική επιλογή, Η ΝΔ να κλείσει υποθέσεις που είναι ανοιχτές. Το έκανε ήδη με την ευρωπαϊκή Εισαγγελία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments